29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Vrijeme danas detaljno: U Osijeku još mogući olujni udari vjetra do 105 km/h

1 min read
Jaki i olujni udari sjevernog i sjeverozapadnog vjetra. Najjači udari vjetra 55-105 km/h - BUDITE SPREMNI na poremećaje, oštećenja konstrukcija...
vjetar smjerokaz

U istočnoj Slavoniji danas očkujte vjetrovito i pretežno oblačno uz malo oborine na granici kiše i snijega. Navečer smanjenje naoblake.

Puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar, povrmeno s olujnim udarima.

Najniža temperatura zraka od 2 do 4, a najviša dnevna između 5 i 7 °C – javlja DHMZ, uz obveznu upozoravajući opasku za osječku regiju…

Naime, DHMZ: Vrijedi od 05.02.2020 00:00:00 do 05.02.2020 23:59:59 – Stupanj pripravnosti: Narančasto – Jaki i olujni udari sjevernog i sjeverozapadnog vjetra. Najjači udari vjetra 55-105 km/h – BUDITE SPREMNI na poremećaje, oštećenja konstrukcija i rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Moguć je prekid prometa i prekid opskrbe električnom energijom.

U cijeloj Hrvatskoj vrijeme će biti jednako ‘čupavo’.

Promjenjivo oblačno i izrazito vjetrovito. Ponegdje malo oborine, uglavnom u kopnenim područjima. U nizinskom dijelu je moguća susnježica, a u gorju uglavnom snijeg. Prema večeri smanjenje naoblake i razvedravanje sa zapada. Puhat će jak i olujan sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na Jadranu tramontana i bura mjestimice s orkanskim udarima. Najviša dnevna temperatura između 2 i 7 u unutrašnjosti te od 6 do 11 °C duž obale i na otocima.

Foto: Pixabay (ilustracija) & DHMZ (screenshot)

Facebook Comments