19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Tko želi postati ‘Crveni nos’? Tko želi biti ‘klaundoktor’? Sada je prilika!

2 min read
Crveni nosovi dio su međunarodne organizacije Red Noses Clowndoctors International (RNI) koja okuplja 10 partnerskih zemalja...
crveni nosovi dražen bota

crveni nosovi - klaunovidoktori - snimio drazen bota

Klaunovidoktori su umjetnici koji se profesionalno bave izvedbenom klaunovskom umjetnošću i, iako u svom nazivu imaju riječ ‘doktor’, oni nisu liječnici, već svoju klaunovsku umjetnost donose u zdravstvene i socijalne ustanove. Oni donose radost djeci u vrijeme liječenja u zdravstvenim ustanovama, oni su plemeniti i njihovo ‘zanimanje’ nije nimalo neozbiljno. I traže nove članove…

Malo je onih koji do danas nisu čuli za Crvene nosove, odnosno klaunovedoktore, 24-oro profesionalnih umjetnika, koji su educirani za rad s bolesnom djecom te starima i nemoćnima. Oni redovito posjećuju djecu na liječenju u 14 bolnica (Zagreb, Osijek, Rijeka, Split, Zadar, Vinkovci i Vukovar) te stare i nemoćne u 5 domova za starije. Crveni nosovi dio su međunarodne organizacije Red Noses Clowndoctors International (RNI) koja okuplja 10 partnerskih zemalja, koje međusobno dijele znanje i iskustvo značajno za kvalitetnu provedbu programa u zdravstvenim i socijalnim ustanovama.

Audicija za primanje novih klaunova u osječki tim bit održana 05. 03. i 06. 03. 2020. od 9:00 do 17:00 u prostorijama gradske četvrti Gornji grad, Trg Lava Mirskog 1, Osijek.

Oba dana kandidati će prolaziti klaunsku radionicu koju će voditi Giora Seeliger, umjetnički direktor Red Noses Internationala, i kroz nju će dobiti osnove klaunske umjetnosti, a uz radionički dio, u drugom djelu drugog dana bit će i audicijski dio, gdje će kandidati morati pokazati, ranije pripremljenu 5-10 minutnu točku.

Uvjet pristupa audiciji je poslati životopis na engleskom jeziku s vlastitom slikom te s naglaskom na dosadašnje umjetničko iskustvo, najkasnije do 02. 03. 2020. do 23:59 na e-mail: prijave@crveninosovi.hr.

Smatrate li sebe dovoljno dobrim, plemenitim i spremnim na ovu zadaću, ne oklijevajte, već se javite Crvenim nosovima.

Foto: Dražen Bota

Facebook Comments