29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Danas 418 oboljelih! Na respiratoru i 2 u Osijeku! Beroš dolazi danas u Osijek!

2 min read
Ministar zdravstva Vili Beroš dolazi u Osijek, najavio je na konferenciji za novinstvo Nacionalnog stožera Civilne zaštite...
bolnica kbc osijek

Hrvatska danas ima 418 oboljelih od koronavirusa. Od njih je 10 na respiratoru, a od kojih su dvije oboljele osobe u Osijeku. Ministar zdravstva Vili Beroš dolazi u Osijek, najavio je na konferenciji za novinstvo Nacionalnog stožera Civilne zaštite, a kako bi dao podršku Stožeru OBŽ koji se jučer ‘hrvao’ sa značajnim povećanjem oboljelih.

– Osijek radi odličan posao. Osobno ću otići danas tijekom dana suportirati tamošnje epidemiologe – rekao je Vili Beroš, dodajući kako nikome nije lako.

– Poslijepodne ćemo vam moći reći kako je došlo do žarišta u Osijeku – rekao je na jutrošnjoj konferenciji za novinstvo Krunoslav Capak, šef Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

– Obrađujemo dva žarišta u Osijeku. Jedan pacijent je na intenzivnoj skrbi – rekao je Capak.

Inače, prema mapi stranice Koronavirus.hr, u Osijeku je sada, odnosno u OBŽ, 23 oboljelih…

Foto: Google Street View (screenshot)

— — — — —

U Hrvatskoj je potvrđeno 36 novih slučajeva zaraze koronavirusom, te ih trenutno ima 418, izvijestio je u srijedu Nacionalni stožer Civilne zaštite RH.

“Uzlazni krak krivulje je očekivan. Važno je da epidemiološke službe djeluju promptno. Nije nam lako. Mišljenja sam i dalje da zdravstveni sustav adekvatno reagira na ovu epidemiju”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za medije.

Ukupno je testirano 3.392 uzoraka, a 10 osoba je na respiratoru.  Sedam ljudi je na respiratoru u Zagrebu, dva u Osijeku i jedan u Rijeci. 

Prosječna dob bolesnika na respiratoru je 61 godina, a većina njih ima i druge kronične bolesti. 

U samoizolaciji je 20.000 građana, više od 2.000 kontakata se intenzivno prati, a 150 osoba je u karanteni, izvijestio je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

(Hina)

Facebook Comments