14. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Stradalo igralište u Tenji! Šimičić: Kakvo je to vodstvo grada Osijeka koje djeci ruši igrališta

3 min read
Kristijan Šimičić će predstavnike medija obavijestiti zašto je grad Osijek srušio novosagrađeno dječje igralište koje su mještani Tenje samostalno i zajedničkim financijskim sredstvima izgradili.
igralište tenja

U ponedjeljak 09. prosinca 2019. u 12:00 u Tenji (križanje Ulice Svete Ane i Mirolava Krleže) predsjednik stranke BIRAJ BOLJE i osječki gradski vijećnik Kristijan Šimičić, gradski vijećnik Viktor Škaro i gradski vijećnik Miroslav Vlašić održali su konferenciju za medije – piše u priopćenju stranke i vodstva, te se nastavlja…

PRIOPĆENJE

Kristijan Šimičić je predstavnike medija obavijestio zašto je grad Osijek srušio novosagrađeno dječje igralište koje su mještani Tenje samostalno i zajedničkim financijskim sredstvima izgradili.

Na konferenciji je Kristijan Šimičić zajedno s mještanima iznio sljedeće informacije:

Prije nekoliko mjeseci mještani Tenje su odlučili zelenu površinu koja je godinama bila zarasla, neodržavana i neiskorištena od strane Grada Osijeka pretvoriti u dječje igralište. Cilj projekta je bio uključiti što više djece i odraslih iz naselja u uređenje parka kako bi gradili zajedništvo i uredili park za svu djecu Tenje obzirom da u krugu od kilometra nema ni jedno dječje igralište, a veliki je broj djece.

Nabavili smo 60 drvenih paleta, 50 rabljenih automobilskih guma, nekoliko velikih traktorskih guma, 2 kubika pijeska, željezo za nogometne golove, stupove za odbojku i badminton, boje, lakove, kistove i sl.

U nekoliko dana rada s djecom i mještanima Tenje odbačene auto, moto i traktor gume smo pretvorili u gusjenicu, žabu, dječji traktor, bolid formule 1, žirafu, puža, šalice za čaj, ljuljačke, pješčanike, igralište za preskakanje,… Drvene palete pretvorili smo u dječje kućice, klupe za odmor, stolove. Stvorili smo i malo nogometno igralište s ogradom kako lopta ne bi išla na cestu.

Kristijan Šimičić je, kao gradski vijećnik Grada Osijeka koji živi u Tenji, na sjednici gradskog vijeća zamolio gradonačelnika da se iz proračuna od 800 milijuna kuna izdvoji 200.000 kuna i napravi novi park za djecu na ovom mjestu. Vodstvo grada je njegov prijedlog odbilo bez bilo kakvog komentara, a tri dana kasnije poslani su bageri da sruše dječje igralište u Tenji koje su mještani zajedno izgradili. Nisu ga uspjeli srušiti do kraja jer se bager pokvario prilikom uništavanja svega što smo danima svojim rukama gradili.

„Pitam se kakav je to grad i vodstvo grada Osijeka koje djeci ruši igrališta, a odbija graditi nova?

Nevjerojatno je da Grad Osijek novac troši na rušenje dječjeg igrališta, a svoju Gradsku parcelu pokraj dječjeg igrališta 30 godina nije očistio. Na toj parceli se nalazi ruševna građevina iz koje vire žice, armatura i otpadaju komadi žbuke. Gradu Osijeku smo poslali na desetke dopisa za neuređena gradska zemljišta koja su prijetnja sigurnosti mještanima i nitko ništa nije poduzeo, no kada treba rušiti ono što su mještani izgradili za djecu tada su iz Grada vrlo efikasni.

Sramotno je kako Grad Osijek funkcionira i kako se odnosi prema svojoj imovini koju ne održava. A o odnosu prema svojim građanima da i ne govorimo.”

Tekst i foto: Kristijan Šimičić (Biraj bolje)

Facebook Comments