Čet. lip 4th, 2020

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osječanka ‘američkog sna’ u Večernjem: Kako skuhati hrvatsko jelo s ovim sastojcima!?

2 min read
Kći dekana osječkog Visokog evađeoskog teološkog učilišta iz Donjeg Grada, Petera Kuzmiča, otisnula se u SAD sa 14 godina, a s obzirom daje njezin otac predavač i na bostonskom fakultetu, da bi ondje, u kulinarskom 'show-u' Oprah Winfrey, između više tisuća natjecatelja, odnijela pobjedu i skrenula pozornost na sebe, ostvarila 'američki san'.
kristina kuzmič

Kristina Kuzmič, osječka i hrvatska najveća ‘infuencerica’, s više od 3.000.000 pratitelja na različitim društevnim mrežama, gotovo svakodnevnih realnih poruka ‘fanovima’ o životu, odgoju djece, kuhanju…, otvorila je ponešto svoje osobnosti u razgovoru za Večernji list.

Kći dekana osječkog Visokog evađeoskog teološkog učilišta iz Donjeg Grada, Petera Kuzmiča, otisnula se u SAD sa 14 godina, a s obzirom daje njezin otac predavač i na bostonskom fakultetu, da bi ondje, u kulinarskom ‘show-u’ Oprah Winfrey, između više tisuća natjecatelja, odnijela pobjedu i skrenula pozornost na sebe, ostvarila ‘američki san’.

U razgovoru govori o usponima i padovima u SAD-u, o čemu smo i mi već ranije pisali na portalu OsijekExpress.com, ali i dodaje koliko je i dalje vezana za Hrvatsku i Osijek, svoje djetinjstvo u Donjem Gradu. Naime, Kristina Kuzmič je prilikom posljednjeg posjeta Osijeku prije jedne godine objavila i kratak video za ‘fanove’ iz svoje djevojačke sobe u Osijeku, govorila o ratu, a 2018. godine je nizala serijal video zapisa na društvenim mrežama o svojim osjećajima kada je Hrvatska igrala na SP-u u nogometu. Štoviše, objavila je i fotografiju kada su joj se za vrijeme penala ‘skvasile’ hlače.

– Hrvatska će uvijek biti moj dom. Mislim da uvijek imamo posebnu vezu s mjestom u kojem smo proveli djetinjstvo. Pokušavam se vratiti svako ljeto, ali to ovisi o mojim poslovima. Planirali smo doći ovo ljeto, ali s obzirom na pandemiju, nisam sigurna da ćemo moći – govori Kristina za Večernji list i dodaje…

– Pokušavam kuhati neka hrvatska jela za svoju obitelj u Americi, ali to jednostavno nije isto. U Hrvatskoj su sastojci bolji. Sve, od kobasica do sira i kiselog vrhnja, u Hrvatskoj ima bolji okus. Mama mi redovito donosi Vegetu, pa to pomaže. Mislim da bih umrla od gladi bez Vegete! Moja baka, koja je preminula prije nekoliko godina, i ja sanjarile smo o tome da zajedno otvorimo restoran. Možda ću jednog dana sama otvoriti mali hrvatski restoran u Kaliforniji i nazvati ga po njoj: Mira – niže Kristina za Večernji list, a cijeli razgovor čitajte OVDJE.

Foto: Instagram (screenshot)

Facebook Comments