Sub. lis 24th, 2020

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U Zagrebu 387 novih! Neslužbeno: Gotovo sve sestre i pacijenti s Odjela kirurgije Klinike za tumore

2 min read
Gotovo sve sestre s Odjela kirurgije u Klinici za tumore u Zagrebu pozitivne su na koronavirus, neslužbeno doznaje N1 televizija, a prenosi Jutarnji list.

Ovo je prva informacija jutros… Nacionalni stožer priopćenje za cijelu Hrvatsku daje u 10 sati, Osječko-baranjska županija do 11… Zagreb je javio jutros prvi.

U Zagrebu je u protekla 24 sata zabilježeno 387 novooboljelih od Covida-19, a za 1040 osoba izrečena je mjera samoizolacije, izvijestili su u subotu iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo (NZJZ) „Dr. Andrija Štampar“.

U protekla 24 sata u NZJZ je provedeno 1385 testiranja na SARS-CoV-2.

Među novih 387 slučajeva zaraze koronavirusom, 121 novooboljela osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze, 167 osoba su kontakti COVID pozitivnih osoba, kod četiri je osobe moguće izlaganje na obiteljskim svečanostima i okupljanjima, a četiri su osobe stigle iz BiH, Češke i Austrije.

Kod dvije je osobe moguća izloženost tijekom izlazaka, kod dvije je moguća izloženost tijekom vjerskih događanja, a kod četiri je osobe moguća izloženost prilikom hospitalizacije. Kod pet je osoba moguća izloženost tijekom korištenja godišnjeg odmora na obali, a kod četiri je osobe moguća izloženost tijekom sportskih aktivnosti.

Obrada za 74 osobe je još u tijeku. Od navedenih osoba, šest je zdravstvenih djelatnika.

U posljednja 24 sata  NZJZ je zaprimio obavijest iz domova za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba o jednom pozitivnom korisniku, jednom nezdravstvenom djelatniku i jednoj zdravstvenoj djelatnici iz ustanove za njegu u kući.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod pet učenika i dva učitelja osnovnih škola te 16 učenika srednjih škola.

Mjera samoizolacije određena je za 246 učenika i četiri učitelja osnovnih te 357 učenika srednjih škola.

(Hina)

Gotovo sve sestre s Odjela kirurgije u Klinici za tumore u Zagrebu pozitivne su na koronavirus, neslužbeno doznaje N1 televizija, a prenosi Jutarnji list.

Kako neslužbeno doznaju, na koronavirus su pozitivne gotovo sve sestre i nekoliko kirurga. Pozitivna je i većina pomoćnog osoblja klinike, kao i većina pacijenata na Odjelu kirurgije. Radi se o teškim onkološkim bolesnicima.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments