Sub. pro 5th, 2020

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Anušić o kupoprodaji mljekare: Održali smo sastanak odakle su krenuli ovi uspješni pregovori!

2 min read
U osječkoj mljekari proizvodnja će se ipak nastaviti i nakon 1. siječnja 2021. Meggle i grupacija Fortenova postigli su dogovor, proizvodne pogone će nakon odlaska njemačke korporacije iz Hrvatske preuzeti Belje plus – piše Poslovni.hr

Župan Osječki-baranjski Ivan Anušić izjavio je danas kako je zadovoljan sporazumom o kupoprodaji Meggleove mljekare u Osijeku, a koji je postignut nakon višemjesečnih pregovora Fortenova grupe i njemačke tvrtke u Osijeku.

U osječkoj mljekari proizvodnja će se ipak nastaviti i nakon 1. siječnja 2021. Meggle i grupacija Fortenova postigli su dogovor, proizvodne pogone će nakon odlaska njemačke korporacije iz Hrvatske preuzeti Belje plus – piše Poslovni.hr i nastavlja… Koliko je vrijedna transakcija preuzimanja Meggleove proizvodnje, naravno, poslovna je tajna, a prema dostupnim informacijama Belje je spremno nastaviti suradnju sa svim postojećim kooperantima Megglea, a riječ je o 282 mljekara, te namjerava zadržati najveći dio zaposlenih, odnosno 70 posto od postojećih 160 – niže Poslovni.hr. Njima će prije odlaska Meggle isplatiti otpremnine i plaće za njihov rad do 31. prosinca – nastavlja nadalje Poslovni.hr, a cijeli opširan članak čitajte OVDJE.

– Iznimno sam zadovoljan sporazumom o kupoprodaji Meggleove mljekare koja je uslijedila nakon višemjesečnih pregovora između Fortenova grupe i uprave Megglea u Osijeku – kazao je uvodno Anušić i nastavio…

– Kada je u srpnju objavljena vijest o odlasku Megglea iz Hrvatske, svjestan da ne možemo promijeniti odluku strane Uprave tvrtke, pozvao sam hrvatsku Upravu Megglea na razgovor kako bi pronašli način da zadržimo mljekarsku tradiciju u Osijeku i sačuvamo radna mjesta. Održali smo sastanak sa zainteresiranim tvrtkama u Ministarstvu poljoprivrede odakle su i krenuli ovi, uspješno okončani pregovori temeljem kojih Belje plus u sastavu Fortenova grupe preuzima mljekaru – ustvrdio je Anušić.

– Kao župan, ne mogu utjecati na poslovne procese i odluke tvrtki koje posluju na našem području, ali mogu ukazati na problem i pružiti ruku suradnje s ciljem pronalaska najkvalitetnijeg rješenja. Upravo je primjer Megglea pokazao da načelnici, gradonačelnici i župani itekako mogu doprinijeti u rješenju problema svih gospodarskih dionika koji su spremni na razgovor. Naša je dužnost da reagiramo, da surađujemo i da povezujemo gospodarstvenike međusobno, ali i sa svim razinama vlasti. Čestitam upravama obiju tvrtki na uspješno odrađenom poslu, a radnicima i kooperantima Megglea želim još puno radnih dana u mljekarskoj industriji – zaključio je župan Anušić.

Foto: Google Street View (screenshot) & OBŽ

Facebook Comments