Čet. stu 26th, 2020

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osim Gradskog vrta za Covid se sprema i Merkur u Orahovici!

1 min read
...kao dodatni smještaj oboljelih od covida-19 pripremit će se i centar osječkoga Gradskog društva Crvenog križa u Orahovici, priopćio je u četvrtak Županijski stožer Civilne zaštite.

Osim osječke sportske dvorane Gradskog vrta, kao dodatni smještaj oboljelih od covida-19 pripremit će se i centar osječkoga Gradskog društva Crvenog križa u Orahovici, priopćio je u četvrtak Županijski stožer Civilne zaštite.

Na prijedlog Osječko-baranjske županije, potpisan je i sporazum o korištenju centra osječkoga Gradskog društva Crvenoga križa u Orahovici za sve pozitivne osobe koje nemaju znakove bolesti te za one u samoizolaciji. Na raspolaganju je 200 postelja s mogućnošću proširenja za još 100, a radit će od 1. studenoga, ističu u Stožeru.

Također je zbog sve većeg broja oboljelih i umrlih, u dogovoru s Ministarstvom zdravstva, određeno da se našička Opća županijska bolnica reorganizira i postane COVID bolnica za Osječko-baranjsku županiju.

Prema podatcima Stožera, u posljednja  24 sata u Osječko-baranjskoj županiji potvrđeno je 219 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je najviše u jednom danu od početka epidemije.

U Stožeru ističu da će, ako idućih nekoliko dana ne bude pozitivnih pomaka i ako se ne smanji broj novooboljelih, u skladu sa svojim ovlastima morati pooštriti mjere, i to ograničavanjem broja osoba na svim vrstama okupljanja, javnim i privatnim, te odredbama o obveznom nošenju maski “u još više situacija.” 

(Hina)

Facebook Comments