Čet. stu 26th, 2020

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Ipak idu oštrije mjere, čak i za crkve!? Sjednica bila burna, doznaje 24sata.hr

2 min read
- Važan je dan utorak kad ćemo još jednom svi s nacionalnog nivoa razgovarati sa županima, što je prilika da se nacionalna, lokalna i regionalna samouprava u konstruktivnom razgovoru dotaknu, da evaluiramo sve probleme - rekao je Beroš.

Je li doista istina da rast zaraženih ne stagnira nego da je situacija sve gora, pitao je danas svoje znanstvene savjetnike, doznajemo, premijer Andrej Plenković na sastanku koji je s njima trajao čak tri i pol sata… – piše večeras 24sata.hr i nastavlja… …Oni već dugo upozoravaju da je stanje kritično; broj umrlih jako zabrinjavajući, i da su nam tek sad uvedene nove mjere trebale mnogo ranije. Na sjednici je, doznajemo, bilo burno. Zato je moguće kroz nekoliko dana, doznajemo, uvođenje dodatnih mjera, koje se odnose na ugostiteljske objekte, rekreativne sportske aktivnosti i vjerske obrede, dok je opcija i prebacivanje nastave u srednjim školama i višim razredima osnovnih škola online – niže 24sata.hr, a cijeli članak čitajte OVDJE.

Na tragu je to i onoga što je iz izolacije, po drugom razgovoru i prilici, izgovorio ministar zdravstva Vili Beroš, a prenosi Hina.

Porast broja zaraženih i umrlih ministar je nazvao alarmantnim te je opetovano pozvao na jačanje osobne odgovornost pojedinaca.

– Važan je dan utorak kad ćemo još jednom svi s nacionalnog nivoa razgovarati sa županima, što je prilika da se nacionalna, lokalna i regionalna samouprava u konstruktivnom razgovoru dotaknu, da evaluiramo sve probleme – rekao je Beroš.

Upitan znači li to da će se u utorak razgovarati o novim mjerama rekao je da je uvijek prilika za razgovor i da ni jednu priliku ne treba propustiti. Ministar je rekao da mnogi kritiziraju njihove mjere, no i dodao da mnogi u svijetu tvrde da bi i blaže mjere bile učinkovite kad bi ih se ljudi pridržavali.

Za to vrijeme, predsjednica udruge bolničkih liječnika Ivana Šmit je komentirala situaciju s koronavirusom – piše N1 i nastavlja…

– Mogu reći, polako nam se sustav zbilja slomio. Neke bolnice su to već osjetile na svojim leđima, poput Čakovca, Varaždina, a vrlo vjerojatno se i Sisak bliži tom neslavnom rekordu, kao i sve ostale županijske bolnice. Moram priznati da se traži krevet više i u intenzivnim pogonima, ali i po odjelima koji se nažalost prenamjenjuju. Brojim se da smo s kapacitetima na pojedinim mjestima u pojedinim bolnicama zbilja došli do limita – kazala je Ivana Šmit za RTL – pieš N1, a cijeli članak čitajte OVDJE.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments