Pet. tra 23rd, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Jutarnji: Kako je 608 državnih kuhara i konobara uspjelo ‘prespavati‘ potres!?

1 min read
Vrijedi dodati da se poduzeće nije samo ponudilo pomoći, jer su shvatili, piše u tekstu, kako su se volonteri dobro organizirali.

Kako je moguće da država zaboravi da u vlasništvu ima tvrtku s više od 1200 kuhara i konobara? Pa, eto, čini se da je moguće i da od petrinjskog potresa treba proći 11 dana prije nego što neka državna služba poviče – a zašto stradalima ne bi kuhao Pleter? – piše Jutarnji list i nastavlja…

Doista, teško je objašnjivo zašto su hranu za stradalnike u potresu – bez ikakvih protokola, urudžbiranja, kriterija i javnih nabava – u samo jednom danu bili sposobni organizirati privatni ugostitelji te svakodnevno pripremati čak 15 tisuća obroka dok se državni kuhari i konobari, od kojih mnogi zbog ograničenja rada posljednjih mjeseci rade u znatno manjem opsegu, nisu niti sjetili ponuditi da priskoče u pomoć? “Čekamo odluku o mobilizaciji i zasad se sve čini kako se ide u tom smjeru te kako će Pleter preuzeti pripremu obroka za stradalnike na Baniji. Na sličan smo način već mobilizirani na pripremi hrane i čišćenju zagrebačke Arene”, potvrdio nam je tijekom vikenda predsjednik Uprave Pleter usluga, general Marijan Mareković – nastavlja Jutarnji list priču o slučaju i poduzeću koje zapošljava skoro 1.200 djelatnika na raznim zadaćama, a cijeli članak čitajte OVDJE.

Vrijedi dodati da se poduzeće nije samo ponudilo pomoći, jer su shvatili, piše u tekstu, kako su se volonteri dobro organizirali.

FOTO: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments