Pon. sij 18th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osijek i snijeg: Unikom tijekom noći posipao 80 tona soli na 180 kilometara cesta!

1 min read
- Nije bilo iznenađenja. Posao je trajao do jutarnjih sati, nastavljen je i danas - kazao je voditelj komunikacija u Unikomu Vjeran Marijašević, dodajući kako su tri puta su počišćene prva i druga kategorija osječkih prometnica.

Od 15 sati jučer krenula su prva Unikomova vozila na prometnice Osijeka, a u namjeri da ceste ostanu što je čistije moguće, u trenutku dok je snijeg tek počinjao svoj ‘obilni noćni ples’. I ‘zimska služba’ nije ‘dočekala prvi snijeg skromno u krugu svojih obitelji’, već je tijekom dana i noći na oko 180 kilometara gradskih cesta bačeno oko 80 tona soli.

– Nije bilo iznenađenja. Posao je trajao do jutarnjih sati, nastavljen je i danas – kazao je voditelj komunikacija u Unikomu Vjeran Marijašević, dodajući kako su tri puta su počišćene prva i druga kategorija osječkih prometnica.

Inače, do 7 sati jutros u Osijeku je palo 5 centimetara snijega, tvrdi DHMZ.

Popularna Facebook stranica Prijatelji o Osijeku postavila je svojim pratiteljima pitanje o ralicama u Osijeku, a na što je gotovo svatko ustvrdio da su iste bile na cestama tijekom noći i jutra i čistile osječke prometnice.

– Ima 10 minuta u Ilirskoj da je prošla – piše pratiteljica prije 9 sati.

– Jutros čula – kaže jedna prije 3 sata.

– Da, evo iz Osijeka do Tenje sve čisto. Rade cijelu noć. Pa nije snijeg nestao čudom sa ceste – nastavlja i treća…

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments