Pet. velj 26th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Kići Slabincu posthumno će biti dodijeljen Porin!

2 min read
Upravni odbor Porina to priznanje dodjeljuje onim umjetnicima koji su svojim radom, uspjesima i ostavštinom znatno doprinijeli hrvatskoj glazbenoj kulturi - saznaje i piše danas HRT Radio Osijek

Krunoslavu Kići Slabincu posthumno će na 28. dodjeli hrvatske glazbene nagrade biti dodijeljen Porin za životno djelo. Upravni odbor Porina to priznanje dodjeljuje onim umjetnicima koji su svojim radom, uspjesima i ostavštinom znatno doprinijeli hrvatskoj glazbenoj kulturi – saznaje i piše danas HRT Radio Osijek, dodajući…

Tko su nominirani za najvažniju glazbenu nagradu u Hrvatskoj – Porin doznat će se u četvrtak, 25. veljače u 18 sati na YouTube kanalu Porina – zaključuje HRT Radio Osijek, čiji cijeli detaljan članak možete pročitati OVDJE.

Krunoslav Kićo Slabinac umro je 13. studenog prošle godine u bolničkoj sobi zagrebačkog KBC-a u kojoj je ležao oko tri mjeseca, zbog koronarne bolesti koja mu je bila zahvatila krvne žile.

Unatoč uspješnom zahvatu, tijekom kojeg su mu ugrađene tri premosnice, oporavak se zakomplicirao jer mu rana na prsnom košu nije zarastala kako treba – pisao je Jutarnji list, a čiji se cijeli članak nalazi OVDJE.

Krunoslav Kićo Slabinac krenuo je u glazbenu školu kao dječak, a upisala ga je majka unatoč očevom protivljenju. U rodnom Osijeku prvi instrument mu je bila tamburica, no u glazbenoj školi je učio gitaru svirajući klasičnu glazbu – piše o njemu i 24sata.hr, dodajući… Ipak, kao tinejdžer, s 13-14 godina počeo je slušati Elvisa Presleya i shvatio da više od klasike voli rock’n’roll. Najprije je nastupao kao Little Rocky. – Nisam se htio zvati Krunoslav Slabinac nego kao američki rockeri. Bio sam avangarda rocka, a ploče sam slušao kod prijatelja i odmah se zaludio tom glazbom. Imala je ludu energiju, rekao je u jednom razgovoru – nastavlja 24sata.hr, čiji cijeli članak možete čitati OVDJE.

Foto: Youtube (screenshot)

Facebook Comments