Pet. tra 23rd, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Kafići će biti bez glazbe? Unutra samo na WC i to s maskom?

1 min read
Neslužbeno: Terase će biti potpuno otvorene, bez najlona, pleksiglasa... U toalet će se smjeti ići i to će biti jedini trenutak ulaska u kafić. Ali, s maskom svakako. Maske su, zapravo, vrlo vjerojatno obavezne sve dok ne sjednete za stol.

Jutarnji list se neslužbeno doznao kakva nas ‘pravila igre’ očekuju prilikom otvaranja terasa kafića i restorana, odnosno ugostiteljskih objekata, a od ponedjeljka, za kada je premijer Vlade RH Andrej Plenković najavio popuštanje epidemioloških mjera. Iako će smjernice ponašanja u kafićima, kao i kada je sport u zatvorenom u pitanju, biti objavljeni na konferenciji za novinstvo Stožer Civilne zaštite u petak, Jutarnji neslužbeno saznaje što bi nam mogli reći sutra…

Udaljenost među stolovima na terasi mogla biti biti zahtjevana u razmaku od 3 metra, a kako bi se osiguralo da gosti ne prilaze na manje od metar i pol jedan drugom. Radno vrijeme bi moglo biti od 6 do 22, uz dozvoljeno točenje alkohola, ali bez glazbe, kako se ne bi nadvikivali i širili aerosol.

Neslužbeno: Terase će biti potpuno otvorene, bez najlona, pleksiglasa… U toalet će se smjeti ići i to će biti jedini trenutak ulaska u kafić. Ali, s maskom svakako. Maske su, zapravo, vrlo vjerojatno obavezne sve dok ne sjednete za stol.

Uostalom, čuti ćemo sutra, a do tada pročitajte detaljniji članak Jutarnjeg, na linku OVDJE.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments