Sub. svi 15th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Tko su antimaskeri u Hrvatskoj? I koje stranke simpatiziraju?

2 min read
Najveće nepovjerenje antimaskeri gaje prema Stožeru, Vladi i medijima. Više ih je među biračima Mosta i Domovinskog pokreta, no ima ih i među biračima Pametno, Fokusa, Stranke s imenom i prezimenom, a najmanje među biračima HDZ-a
maska na podu koronavirus

Često se doima kako je antimaskera zapravo puno više, no istraživanje je pokazalo kako je tek 13% onih koji smatraju kako maske nisu potrebne, a od kojih je tek 2,7% onih koji vjeruju da koronavirus i ne postoji – piše danas Večernji list, prenoseći istraživanje sociologa Branka Ančića sa zagrebačkog Instituta za društvena istraživanja i Dražena Cepića sa Sveučilišta u Zadru.

Istraživanje je provedeno na uzorku od 1.512 osoba u državi, tijekom prošle godine. Iako smo svjedočili prosvjedima u Hrvatskoj, 87% osoba u Hrvatskoj zapravo smatra da je korona opasna i da bi posljedice mogle biti kobne, dok tek 13% ispitanika umanjuje opasnost od korone i drži da su mjere prestroge. Istraživanje, nadalje, kaže kako je najviše antimaskera u dobi od 30 do 39 godina (23,7%) te u dobi od 18 do 29 godina (17,8%), a najmanje ih je u dobi od 65 i više godina (3,3%). Najviše je antimaskera među onima koji u kućanstvu nemaju starije od 65 i više godina, niže Večernji list, dodajući kako nema velikih razlika između regija u Hrvatskoj, kako je najviše antimaskera u ‘radničkoj klasi’ (25,2%) te u višoj klasi (13,6%), a najmanje u srednjoj klasi (11,9%).

Najveće nepovjerenje antimaskeri gaje prema Stožeru, Vladi i medijima. Više ih je među biračima Mosta i Domovinskog pokreta, no ima ih i među biračima Pametno, Fokusa, Stranke s imenom i prezimenom, a najmanje među biračima HDZ-a – stoji u tekstu, a više čitajte OVDJE.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments