Sub. svi 15th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

KBC ustupio 7 uređaja s visokim protokom kisika trima slavonskim bolnicama!

1 min read
O težini situacije i u drugim slavonskim bolnicama govori i to da je osječki KBC danas ustupio sedam uređaja s visokim protokom kisika trima slavonskim bolnicama, napominje Ravnateljstvo.
bolnica kbc osijek

Zbog pogoršane epidemiološke situacije, osječki Klinički bolnički centar (KBC) odlučio je smanjiti operacijski program više od 30 posto te proširiti kapacitete Respiracijskog centra, izvijestilo je u ponedjeljak Ravnateljstvo te ustanove.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije i radi veće dostupnosti liječnika, osobito specijalista anesteziologije, osječki KBC od 19. travnja reducira operacijski program za 36 posto, a od jučer je dodatno proširen Respiracijski centar za još 15 respiratora koje će pokrivati Klinika za anestezïologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje sa svojim djelatnicima, priopćilo je Ravnateljstvo.

Ističe kako je u proteklih deset dana na Klinici za infektologiju postavljeno još 30 postelja koje su jučer popunjene te se tijekom tjedna namjerava aktivirati još 30 postelja.

O težini situacije i u drugim slavonskim bolnicama govori i to da je osječki KBC danas ustupio sedam uređaja s visokim protokom kisika trima slavonskim bolnicama, napominje Ravnateljstvo.

Upozorava kako “situacija nije Iaka”, da se očekuje “još veći priljev pacïjenata” te poziva sve na odgovorno i savjesno ponašanje i prema sebi i prema drugima.

“Apeliramo na sve koji se do sada nisu cijepili da još jednom razmisle, razviju znanje i svijest o važnosti cijepljenja. Cijepljenje je jedini uspješan način da se u skoroj budućnosti umanji utjecaj SARS-Cov 2 virusa na naše živote”, poručuju iz Ravnateljstva osječkoga KBC-a.

(Hina)

Foto: Google Street View (screenshot)

Facebook Comments