Pon. kol 2nd, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Politički analitičari… Puhovski veli kako je Osijek jedini HDZ-ov uspjeh!

1 min read
Puhovski također misli da je Radićeva pobjeda velik uspjeh HDZ-a, na koji se oni mogu oslanjati jer im je dao vjetar u leđa.

Politički analitičari Žarko Puhovski i Davor Gjenero ocjenjuju da je pobjeda Tomislava Tomaševića u Zagrebu očekivana, pobjeda Ivice Puljka u Splitu neuspjeh HDZ-a, za razliku od velikog uspjeha HDZ-ova Ivice Radića u Osijeku, a Marko Filipović je u Rijeci spasio SDP od potopa.

(…)

HDZ-ov novi gradonačelnik Osijeka Ivan Radić u drugom krugu lokalnih izbora osvojio je 15.526 glasova, a njegov nezavisni protukandidat Berislav Mlinarević 9.241 glas.

Gjenero smatra kako je u Osijeku „komotna situacija”.

„To je jedna od važnijih pobjeda HDZ-a na ovim izborima, nikad do sad nisu imali gradonačelnika. Imat će solidnu većinu, a ima temelje osam godina dobrog upravljanja Ivice Vrkića. Oni nisu bili formalno dio te politčke većine, ali je Vrkić bio jako uključiv i otvoren gradonačelnik”, rekao je.

Puhovski također misli da je Radićeva pobjeda velik uspjeh HDZ-a, na koji se oni mogu oslanjati jer im je dao vjetar u leđa.

“Osijek i Zadar su njihovi uspjesi, pri čemu su Zadar imali, a Osijek nisu, pa je Osijek zapravo jedini pravi uspjeh HDZ-a u drugom krugu”, ocijenio je.

(…)

(Hina)

Facebook Comments