20. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Neuspjeli pobačaj u KBC-u Osijek: Epilog? Smjena predstojnice Klinike za ginekologiju…!

1 min read
Inspekcija Ministarstva zdravstva utvrdila je stručne propuste u slučaju iz ožujka ove godine, a informaciju je potvrdilo i bolničko ravnateljstvo.

Epilog slučaja je smjena! Nakon što je završen inspekcijski nadzor slučaja neuspjelog pobačaja u osječkom KBC-u, smijenjena je predstojnica Klinike za ginekologiju i opstetriciju.

Inspekcija Ministarstva zdravstva utvrdila je stručne propuste u slučaju iz ožujka ove godine, a informaciju je potvrdilo i bolničko ravnateljstvo.

Podsjećamo, vrlo ukratko, riječ je o slučaju u kojem je izvjesna pacijentica došla na legalan pobačaj, isti obavila, neuspješno, a potom tri tjedna poslije spoznala da je i dalje trudna, da bi u KBC-u izračunali kako je tada prošlo 10 tjedana i da se postupak neće ponoviti, makar je njezin izračun bio drugačiji. KBC je uzvratio priopćenjem kako je bila upoznata s potrebom ranije kontrole, kao i da postupak ne mora uspjeti.

Ministar zdravstva Vili Beroš je u KBC poslao inspekcijski nadzor. A onda, s obzirom na utvrđene stručne propuste u radu klinike, ravnatelj KBC-a Osijek donio je odluku o razrješenju predstojnice, navodeći kako su postupili sukladno rješenju nadležne inspekcije, dodajući kako su i prije iste proveli unutarnju kontrolu, sukladno kojoj su izvršene korekcije u radu Klinike.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)