26. studenoga 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Ovo je prisebna vozačica koja je ugasila požar na kamionu: “Strah je došao kasnije. Hvala vatrogascima!”

2 min read
- A strah je došao poslije. Tek kada je sve bilo gotovo počela sam razmišljati što se sve moglo dogoditi, da izgori kamion, prikolica... - nizala je gospođa Sanijela.

Vijest o vozačici koja je ugasila požar na vlastitom kamionu, a koju su prenijeli valpovački vatrogasci, brzo je među čitateljima OsijekExpressa dospjela i do same vozačice. Prepoznali su njezini prijatelji i susjedi, prepoznala je njezina familija odmah u vijesti svoju odvažnu kolegicu i prijateljicu, čak i bez njezine fotografije. Redom su u komentarima krenule čestitke na brzom i odvažnom pothvatu, sve dok se i sama Petrijevčanka Sanijela Posavec nije javila i zahvalila na podršci brojnima.

Bilo je jutro, ponedjeljak. U 8:52 u DVD Valpovo stigao je poziv na intervenciju. Nisu čekali ni sekunde vatrogasci, već su krenuli prema valpovačkoj obilaznici, ali nije čekala ni Sanijela. Vatrogasci su stigli s navalnim vozilom, ali u izvješću odmah i pohvalili vozačicu koja im je svojom prisebnošću i brzom reakcijom olakšala posao do kraja.

– Do našeg dolaska vozačica kamiona izvršila gašenje s dva vatrogasna aparata. Izvršili smo pregled kamiona i hlađenje diskova sa jednim mlazom brze navale – naveli su iz DVD-a Valpovo.

– I ja im jako zahvaljujem što su došli tako brzo, što su otklonili moje strahove. Jer, nakon dva aparata sam vidjela kako su diskovi i dalje užareni. Oni su odmah rashladili kotač, pločice, disk, sve prekontrolirali, a ja sam potom otišla na popravak – kazala je telefonski za OsijekExpress Sanijela Posavec.

A kako se osjećala? Kaže, strah je došao puno kasnije, kada je sve bilo gotovo. Tada je pomislila što se sve moglo dogoditi…

– Pomislila sam, joj što ću ako mi izgori moje sredstvo za rad, moj alat. I nema tu čekanja, oklijevanja. Izašla sam iz vozila i odmah počela spašavati situaciju. U tijeku je vožnja repe, nemam ‘luksuz’ sada biti bez kamiona ni sekunde… nastavila je Sanijela, dodajući…

– A strah je došao poslije. Tek kada je sve bilo gotovo počela sam razmišljati što se sve moglo dogoditi, da izgori kamion, prikolica… – nizala je gospođa Sanijela.

I zato je zahvalna vatrogascima na dovršenom poslu i ostvarenoj sigurnosti.

Dodaje kako vjeruje da zanimanje za vijest ne bi bilo ni upola toliko da je za volanom bio muškarac, ali smo ju razuvjerili, iščitavajući komentare čitatelja koji su prije svega pohvalili ‘hladnu glavu’, prisebnost i brzu reakciju.

I dok vi ovo čitate, gospođa Sanijela možda vozi već novu prikolicu repe negdje Podravskom magistralom…

Foto: DVD Valpovo, Facebook (screenshot) & Sanijela Posavec (ustupljeno za objavu)