1. travnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Donna 23. na WTA listi, do sada je zaradila ogroman novac i kaže: “Nisam rastrošna”

2 min read
Od turnirskih nastupa, skupa s ovom pobjedom u Meksiku, zaradila 6.104.802 američkih dolara. Iako to može izgledati kao jako velik i ogroman novac, troškovi su nezamislivi - piše Večernji list.

Donna Vekić sada je 23. na WTA listi. To je najbliže njezinom najboljem plasmanu iz ’17. godine kada je bila na 19. mjestu. Strelovit uspon krenuo je nizom sjajnih lanjskih, ispred svega ovogodišnjih rezultata, napose nedjeljnim osvajanjem naslova u Meksiku. Naime, u ’23. godini osječka i hrvatska tenisačica Donna Vekić ima 14 pobjeda i svega 2 poraza. Razumjevanja radi, prošle godine u ovo doba bila je 107.

Donna je u finalu WTA turnira u Monterreyu svladala petu tenisačicu svijeta Francuskinju Carolinu Garcia, sa 6-4, 3-6 i 7-5. Iz svoj 11. finala u karijeri 26-godišnja Osječanka stigla je do 4. naslova.

– Da naslov nije došao sada, vjerujem da bi došao uskoro. Trebam samo naporno raditi i ostati zdrava i sigurna sam da ću nastaviti s dobrim rezultatima – kazala je Donna Vekić za Večernji list.

Kada se gleda ‘Race lista’, više pobjeda od naše tenisačice ove godine ima samo spomenuta Garcia, s njom i Belinda Benčić, po 15. U utrci za ‘Masters’, Donna Vekić je na 11. mjestu, piše Večernji.

Od turnirskih nastupa, skupa s ovom pobjedom u Meksiku, zaradila 6.104.802 američkih dolara. Iako to može izgledati kao jako velik i ogroman novac, troškovi su nezamislivi – piše Večernji list.

– Od samog početka karijere bila sam mišljenja da trebam investirati u sebe i svoj tim, kako bih mogla napredovati i imati što bolje rezultate. Nisam rastrošna i pazim kako trošim, što ne znači da si ponekad ne priuštim nešto za dušu. Ipak i dalje sam fokusirana na investiranje u daljnji rad i teniski razvoj. Za to morate imati veliki i kvalitetan tim – kazala je za Večernji list Donna Vekić.

Foto: Grad Osijek (arhiva, screenshot)