17. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Ona je vedra i vesela 18-godišnja Lara! I preuzet će tatinu vučnu službu i vulkanizersku radnju!

2 min read
Kada naiđe vučna služba, iz kamiona lakim korakom poskoči vedra djevojka. Znaju klijenti, govori otac, neobično reagirati, ali navikavaju se.

– Ni ne znate koliko imam posjekotina na ruci od sajli, guma… Ja to volim učiti i raditi. Na sve je načine tata probao odgovoriti me od tog posla, trudio se četiri godine, ali nije uspio… – rekla je Lara Jakšić, vedra i draga 18-godišnjakinja, koja će, sve su prilike, preuzeti polako dobar dio očevog ‘biznisa’ vučne službe i vulkanizerske radnje.

– Mislio sam, poslat ću ju na teren na +40, na -20, da vidim hoće li odustati, ali nisam htio biti toliko zločest, jer nije na meni da djetetu uskratim ono što želi – dometnuo je potom i Larin otac Željko Jakšić, ‘gazda’ Vuče vozila Jakšić, iz čijeg kamiona sada, uz njega iskoči na terenu i mlada Lara, razvuče sajle, pokrene vitlo i utovari vozilo.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Čini se da će biti tako, da će ona naslijediti vučnu službu i vulkanizersku radnju. Firma je u obitelji otkad se ona rodila, tako da je već kao mala uvijek bila oko mene, oko nas, sjedala u kamion. Odgovarao sam ju, govorio da to nije ženski posao, a želeći za nju nešto drugo, no bezuspješno… – nastavlja i smije se tata Željko, čija kćerka završava Strojarsku školu i obožava svoj budući poziv.

Tako da odnedavna možete vidjeti drugačiji prizor na kakvog ste navikli. Kada naiđe vučna služba, iz kamiona lakim korakom poskoči vedra djevojka. Znaju klijenti, govori otac, neobično reagirati, ali navikavaju se.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Meni je to super kada vidim da drugi imaju predrasude. Tada im još jače želim dokazati kako mi žene brojne stvari možemo napraviti puno bolje od muškaraca – nastavlja Lara i dodaje…

– Da, mi žene smo puno pedantnije u poslu i nama se teže događaju greške. Puno smo opreznije, fokusiranije, može se reći da smo bolje – nastavila se, smijući se.

Lara je primjer mlade djevojke kojoj ne pada na pamet ‘trbuhom za kruhom’ bilo kuda izvan Hrvatske, Osijeka, Tenje otkud je. Odabrala je zanimanje, poziv i raduje se prezimanju posla jednog dana, suradnji s ocem svakako.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Jako sam sretna i zadovoljna. To odgovara mojoj želji, mojem obrazovanju u strojarskoj školi, volim to raditi. Pametno je da svatko da radi ono što želi i voli. Ja imam tu sreću da mogu – zaključila je.

Usput, Lara u ovom trenutku ide na vozački. Velika su joj strast i motocikli, govori nam. I jedva čeka da dođe do dozvole. Sve po propisima, kaže.

Foto: Privatna arhiva (ustupljeno za objavu)