19. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Još krijumčara! Dvoje Rumunja ‘palo’ s neispravnom ‘šklopocijom’, s kojom su išli po migrante…

2 min read
- Prema stranim državljanima je postupano sukladno odredbama Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima - zaključuje se.

– Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske su obavljajući zadaće nadzora državne granice u dva slučaja su spriječili krijumčarenje osoba i uhitili troje krijumčara – objavila je policija, dodajući…

– Dana 25. svibnja, oko 7 sati, kontrolirali su osobni automobil Rumunjskih nacionalnih registracijskih oznaka kojim je upravljao 28-godišnjak, a s kojim se kao putnica nalazila 25-godišnjakinja (oboje državljani Republike Rumunjske). Automobil je podvrgnut izvanrednom tehničkom pregledu gdje je utvrđeno više većih neispravnosti te je isključen iz prometa.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


– Nad dvoje navedenih osoba je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je potvrđena sumnja u počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma. Naime, osumnjičeni su strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku, za određeni novčani iznos sukladno prethodnom dogovoru sa nepoznatim osobama, namjeravali preuzeti u automobil i prevesti u unutrašnjost Republike Hrvatske.

– U drugom slučaju istoga dana, oko 12 sati, policijski službenici su kontrolirali teretni automobil zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 34-godišnji državljanin Litve, kojom prilikom su također utvrđeni prometni prekršaji. U unutrašnjosti automobila je uočeno više osoba koje su nezakonito ušle u Republiku Hrvatsku.

– Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 34-godišnjak iz koristoljublja po dogovoru sa nepoznatim osobama strane državljane primio u automobil u namjeri prijevoza u unutrašnjost Republike Hrvatske.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


– Osumnjičeni su uz kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz čl. 326. Kaznenog zakona predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, te protiv istih slijede i prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

– Prema stranim državljanima je postupano sukladno odredbama Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima – zaključuje se.

Foto: Pixabay (ilustracija)