25. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Vozači se za vrijeme tuče na autocesti skrivali pod nadvožnjakom! Na pol’ autoceste!

2 min read
...na autocesti je zabranjeno zaustaviti auto osim ako nije u kvaru, a strogo je zabranjeno zaustavljanje u tunelima i ispod nadvožnjaka. Jedino, kazne nisu velike.

Foto: HAK (screenshot)

Nestvaran prizor ‘uhvatile’ su kamere HAK-a na nekoliko dionica autoceste A3, a pošto je poslijepodne u ponedjeljak nevrijeme ‘udarilo’ u Slavoniju. Kako je padao led, pojedina su vozila stala ispod nadvožnjaka na autocesti, na pol’ autoceste, ondje gdje se vozila kreću i do 130 km/h. Kamere HAK-a taj su prizor ‘uhvatile’, između ostalog, kod Županje. S jedne strane led je opasan, nezgodan, a s druge… Očekuje li po smanjenoj vidljivosti bilo tko od vozača koji nailaze da im na pol’ ceste pod nadvožnjakom stoje vozila. Pojedina čak i bočno, valjda da ih više stane…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Kazna za zaustavljanje na autocesti je 60 eura, no doima se da bi to bilo najjeftinije što ih može snaći u ovoj nepromišljenoj situaciji. Za 24sata.hr, kojima je čitatelj i poslao ‘screenshotove’ zaustavljenih vozila snimljenih kamerama HAK-a (dostupni su na njihovoj stranici, jer HAK nema opciju pretraživanja različitih termina), ovaj opasan trenutak komentirao je prometni stručnjak i stalni sudski vještak za promet Goran Husinec, kazavši da je to situacija u kojoj čovjek spašava lim, ali smrtno ugrožava sebe i druge…

– U slučaju da se zaustavite u takvoj tuči gdje je veoma slaba vidljivost, pogotovo na autocesti gdje se vozi velikom brzinom, vrlo lako se može dogoditi sudar ili lančani sudar kojim se ugrožava puno ljudskih života. To je vrlo sebično ponašanje i to se definitivno ne bi smjelo raditi – kazao je Husinec za 24sata.hr.

Inače, kako smo već rekli, na autocesti je zabranjeno zaustaviti auto osim ako nije u kvaru, a strogo je zabranjeno zaustavljanje u tunelima i ispod nadvožnjaka. Jedino, kazne nisu velike.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


– Teško da će tuča razbiti vjetrobransko staklo i tako ugroziti vozača, a i ljudima je više stalo do lima nego do vlastitih života. Zbog preniskih kazni ljudi riskiraju i lakše im je platiti malu kaznu nego saniranje nastale štete koja može koštati i po nekoliko tisuća eura. Kazne bi se trebale preispitati i biti veće. Ovako ponašanje ugrožava puno života – objašnjava Husinec za 24sata.hr.

Foto: HAK (screenshot)