19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Sandra Lončarić već mjesecima volontira u Domu u Osijeku! “Puno više dobijem nego što dajem!

2 min read
- Nisam ja to nikome govorila. To je nekako između mene i i korisnika Doma - počela je stidljivo Sandra Lončarić za OsijekExpress.com.

Prošlo bi ovo saznanje ‘ispod radara’ da nisu prije koji dan iz Doma za starije i nemoćne osobe u Osijeku objavili na Facebooku nekoliko fotografija. Naime, kako smo kasnije doznali u razgovoru s glumicom osječkog HNK-a, nacionalna kazališna prvakinja, kazališna, televizijska i filmska glumica Sandra Lončarić, ondje volontira već mjesecima, točnije od travnja.

Svake subote, gotovo bez ‘preskakanja’, Sandra Lončarić dolazi u posjet korisnicima i štićenicima Doma, gdje interpretira, čita i recitira priče, pjesme, pripovjetke…, razgovara s njima, druži se. I kako sama govori, odlazi svaki puta ispunjena i oplemenjena, rado se vraća svake sljedeće prilike, subote.

– Danas nas je posjetila glumica Sandra Lončarić te je našim korisnicima uz lijepe priče, pjesme i pokoji vic uljepšala dan. Hvala joj na tome! – napisali su na Facebooku iz Doma, dijeleći nekoliko fotografija.

A stvari su puno dublje, trajnije…

Pristala nam je Sandra podijeliti nekoliko ‘intimnih trenutaka’, ali inzistirajući naglasak na tome kako želi da se i drugi poput nje angažiraju i uključe…

– Nisam ja to nikome govorila. To je nekako između mene i i korisnika Doma – počela je stidljivo Sandra Lončarić za OsijekExpress.com.

– Volontiram ondje od travnja ove godine i mogu vam reći da puno više dobijem nego što dajem. Ne znam, možda sam neku subotu morala zbog posla preskočiti, ali idem u Dom čak i kada sam bila ‘pregažena’ od posla prethodne večeri. Jer, mene to uvijek podigne iznova, daje novu energiju. A i strahovito me veseli kada vidim kako se i oni meni raduju… – nastavila je nizati Sandra.

– Malo prvo razgovaramo, popričamo o tome što je tko radio prethodnih tjedan dana, podružimo se. Neki me znaju s televizije, neki iz kazališta, neki su gledali neke od mojih filmova, tako da se nekako poznajemo i preko ekrana. Ispočetka sam izvodila monodrame, čitala pripovjetke, a sada vrlo često čitam njihove pjesme, jer da, pojedini od korisnika pišu pjesme.

Prije više mjeseci Sandra je poželjela dati doprinos zajednici. Želja joj je bila volontirati ili među djecom ili starijim osobama. Splet okolnosti odveo ju je drugoj spomenutoj ranjivoj skupini. I uživa u svakom trenutku.

– Uzajamno je to. Digne to čovjeka. Obostrano je. Oni su zahvalna publika, a meni je divno raditi s njima. Nemam drugo ništa za dodati osim da vjerujem kako će i drugi pronaći načina volontirati i podijeliti s njima određeni dio svojih vještina i sposobnosti – zaključila je.

Inače, naša glumica Sandra Lončarić najmlađa je nacionalna prvakinja drame u Hrvatskoj, makar za sobom ima više od 20 godina rada. Gledatelji ju poznaju iz serija Nestali, Šutnja, Počivali u miru…, filmova Korak po korak, Kraljica noći, Crvena prašina…

Foto: Sandra Lončarić (ustupljeno za objavu) & Dom za starije i nemoćne Osijek, Facebook (screenshot)