28. rujna 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Pravila privatnosti

OPĆENITO

Pravila privatnosti služe Vam objasniti koje podatke prikupljamo o Vama i kako ih koristimo. Pravila privatnosti nadopunjuju Pravila korištenja na Portalu, koja se odnose na zaštitu osobnih podataka, GDPR, kao i na komentare i kolačiće. Izdavač elektroničke publikacije OsijekExpress.com, svih njegovih poddomena, podportala i domene www.osijekexpress.com je Udruga Jež iz Osijeka. Pristupom Portalu i korištenjem bilo kojeg njegovog dijela, Korisnik prihvaća Pravila privatnosti.

KOMENTARI KORISNIKA

Portal nije omogućio komentiranje tekstova na Portalu. Komentiranje je moguće samo na društvenim mrežama, uz registraciju na društvenim mrežama. Komentari putem društvenih mreža mogu se pojaviti na Portalu. Korisnik komentiranjem odabire učiniti svoje podatke dostupnima javnosti. Korisnik isključivo odgovara za komentare, osvrte, kritike… Portal ne snosi nikakvu odgovornost za komentare Korisnika na društvenim mrežama. Portal komentare Korisnika Portala na svojim stranicama na društvenim mrežama, u slučaju kršenja Zakona i/li kršenja spolne, rasne, vjerske i druge ravnopravnosti, psovanja, prostačenja, diskriminacije, govora mržnje, netolerancije, prijetnje, repetitivnih poruka… može izbrisati, bez objašnjenja, kao i onemogućiti Korisnku pristup stranici Portala na društvenim mrežama, bez objašnjenja. U komentarima još nije dozvoljeno kopirati sadržaje drugih portala, ‘web servisa’ i/li mrežnih stranica, kao ni reklamiranje. Zabranjeni su vrijeđanje ili izravne prijetnje, kako drugim Korisnicima, tako ni novinarima, osobama na koje se članak posredno ili neposredno odnosi. Prijetnje Korisnicima, novinarima ili subjetkima članka mogu biti podložne kaznenom progonu i prijavi. Komentiranje nije dozvoljeno s ‘lažnih profila’ na društvenim mrežama. Korisnik je osobno odgovoran za sav kreirani sadržaj u komentarima, osvrtima, kritikama… Portal ne uređuje komentare. Sadržaj komentara ne odražava stav i mišljenje Portala, već samo Korisnika. Vaše podatke možemo otkriti državnim institucijama, a na osnovu njihova zahtjeva ili na osnovu Zakona, pisane, sudske ili druge odluke kojom se omogućava uvid u podijeljene podatke Vašim odabirom podjele i vidljivosti prilikom komentiranja Portala na njegovim stranicama na društvenim mrežama.

KOLAČIĆI

Radi poboljšanja usluge i Vašeg iskustva na Portalu, Portal pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Usljed zahtjeva EU (EU Cookies Policy) Portal će zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pregled i selekciju korištenih kolačića moguće je izvršiti prilikom upita Portala o dozvoli njihova pohranjivanja. Također, radi praćenja statistike posjećenosti Portala i analize, koriste se kolačići treće strane, Google Analytics. O njihovim načinima pohrane i brisanja više čitajte na stranicama Google Analyticsa i njihove zaštite privatnosti. Bez nepohodnih kolačića nije moguće korištenje Portala. Ne želite li prihvatiti ostale kolačiće, moći ćete koristiti Portal, ali to može utjecati na funkcionalnost.

ZADNJA PROMJENA Pravila privatnosti: 1. siječnja 2022.