4. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

„Mali Oktoberfest“ stiže u Osijek, u subotu 28. rujna

2 min read
Kleines Mali Oktoberfest

Mislite da ćete propustiti Oktoberfest? Ne brinite, jer „Mali Oktoberfest“ tek stiže i to u Osijek, u subotu 28. rujna, u Sunčanu ulicu i kušaonicu piva Gajba.

Kod kušaonice piva Gajba u Sunčanoj ulici u osječkom Gornjem gradu (centar, blizu parka Zrinjevac), u subotu 28.09.2019., od podneva do ponoći očekuje vas jedna od najvećih pučkih zabava ove godine!

Izvrsno pivo koje je ponos Bavarske, njemački zvuci, mirisi i okusi prošarat će Sunčanu ulicu na manifestaciji Kleines Oktoberfest (Mali Oktoberfest).

U ponudi će ponajprije biti piva pivovara koje su osnovale najpoznatiji svjetski Oktoberfest, onaj u Münchenu: Augustiner, Paulaner, Hacker-Pschorr te bavarskih pivovara Ayinger, Schneider i Maxlrainer dok ćete u pivnici Gajba možeći kušati i hrvatska craft piva.

Kako nam se na ovoj manifestaciji ponovno predstavlja jedna od povijesno najaktivnijih nacionalnih manjina u našoj regiji, Nijemci najčešće porijeklom iz bavarske pokrajine Švapske (Schwaben) poznati i pod regionalnim nazivom Podunavski Švabe, zabavu na festivalu dodatno će začiniti tradicionalna švapska glazba osječkog benda M.G.M. i zbora Njemačke zajednice Podunavskih Švaba u Osijeku “Alte Kameraden”. Uz domaće osječke ili na Njemačkom rečeno „essekerske“ glazbene snage, bit će tu i gost DJ Sheepatz.

Svako dosadašnje izdanje manifestacije „Mali Oktoberfest“ posjetilo je oko 2500 gostiju, a popijeno je preko 3000 litara piva, što i ne čudi ako znamo podatak da su Hrvati baš poput Nijemaca gotovo u svjetskom vrhu po ljubavi prema pivu te zauzimaju visoko 10. mjesto u Svijetu!

Tekst i foto: TZ Osijek

Facebook Comments