19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

‘Majstor’ iz Čepina ‘maznuo’ dva automobila u danu, ali oba puta ‘čekali ga ključevi’

2 min read
automobil ključevi

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 20-godišnji hrvatski državljanin iz Čepina, počinio kazneno djelo „Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari“ – javlja PU OBŽ.

Dana 29. rujna u Čepinu, 20-godišnji hrvatski državljanin je iz otključanog parkiranog automobila u vlasništvu 42-godišnjeg hrvatskog državljanina ukrao novčanik s dokumentima i novcem.

Potom je prišao osobnom automobilu u vlasništvu 45-godišnje hrvatske državljanke koja je ključeve automobila ostavila u kontakt bravici automobila. 20- godišnjak je pokrenuo vozilo i udaljio se. Automobil je policija pronašla uz rub ceste u Čepinu.

Nakon što je napustio ranije ostavljen automobil 20-godišnjak je pronašao još jedan automobil s ključevima u kontakt bravici. Automobil u vlasništvu 48-godišnjh hrvatskog državljanina je pokrenuo i udaljio se sa mjesta na kojem je bio parkiran. Policajci su zaustavili ukraden automobil i počinitelja.

Nadležnom državnom odvjetniku podnosimo posebno izvješće – javlja policija i zaključuje …

Ovom prilikom građanima želimo skrenuti pozornost da je njihova obveza poduzeti sve mjere i radnje da ne postanu žrtve kaznenih djela. Zakon o sigurnosti prometa na cestama, čl.88 govori nam da: „prije nego što napusti vozilo, vozač koji ostavlja vozilo na cesti dužan je poduzeti sve mjere kojima se sprječava da vozilo samo krene s mjesta na kojem je ostavljeno ili da ga neovlaštene osobe stave u pokret (isključiti rad motora, zatvoriti prozore, zaključati vozilo i ključeve uzeti sa sobom i sl.)“.

Facebook Comments