28. ožujka 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Kreće Obiteljska subota: HNK i OsijekExpress daruju 2×2 ulaznice za Lukavu udovicu :)

2 min read
lukava udovica hnk

Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku (HNK) od subote, 5.listopada, počinje s praksom Obiteljskih subota u listopadu, a kada ulaznice za subotnje predstave stoje svega 40,00 kuna. Potrebno ih je pribaviti u pretprodaji na blagajni HNK. A mi ih imamo nekoliko za Vas. ‘Bespla’!

Već 5. listopada na rasporedu je komedija Lukava udovica, tjedan poslije opera Carmen, a 19. listopada vodvilj Buba u uhu.

Za prvu predstavu u nizu, za Lukavu udovicu, HNK i OsijekExpress Vam daruju 2 puta po 2 ulaznice. Sve što je potrebno jest podijeliti ovu objavu na Facebook-u, a ispod naše objave u komentaru ‘tag-irati’ osobu s kojom želite gledati komediju 5. listopada u 19 sati. U obzir ćemo prilikom izvlačenja uzeti one komentare i podjele do četvrtka u 18 sati. Imena dobitnika objaviti ćemo u komentaru objave u četvrtak, 3. listopada u 19 sati.

O komediji Carla Goldonija valja još dodati tek ovo …

„Zajedničkim radom Mesarića i Špišića dobili smo osječku verziju „Lukave udovice“ koja je smještena u Osijek na početku 20. stoljeća. Tako se u ovoj adaptaciji pojavljuje Desatičina ulica, stari jezični izrazi, Bosanac, Hrvat, Mađar i Srbin umjesto izvornog Engleza, Španjolca, Talijana i Francuza, a upravo sukobi temeljeni na nacionalnoj tipiziranosti i lokalizaciji omogućuju duhovitost koja ne djeluje plitko, grubo i prvoloptaški.“ Alen Biskupović, Kazalište.hr

„Prepjevani“ majstor Goldoni u osječkom, secesijskom štihu, komedija-pouka o mudrosti srca i ludosti pameti, o životu kakav je nekoć bio i kakav bi iznova mogao biti, o smijehu kao utjesi i utjesi da smo još uvijek djeca. Zato što se smijemo.

Foto: HNK u Osijeku

Facebook Comments