14. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Nastavlja se Obiteljska subota: HNK i OsijekExpress daruju 1×2 ulaznice za Carmen :)

1 min read
carmen opera hnk

Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku (HNK) nastavlja i ovaj vikend s praksom Obiteljskih subota u listopadu, a kada ulaznice za subotnje predstave stoje svega 40,00 kuna. Potrebno ih je pribaviti u pretprodaji na blagajni HNK. A mi ih imamo nekoliko za Vas. ‘Bespla’!

U subotu, 12. listopada na rasporedu je opera Carmen, a 19. listopada vodvilj Buba u uhu.

Za Carmen, HNK i OsijekExpress Vam daruju 1×2 ulaznice. Sve što je potrebno jest podijeliti ovu objavu na Facebook-u, a ispod naše objave u komentaru ‘tag-irati’ osobu s kojom želite gledati operu 12. listopada u 19 sati. U obzir ćemo prilikom izvlačenja uzeti one komentare i podjele do četvrtka u 18 sati. Imena dobitnika objaviti ćemo u komentaru objave u četvrtak, 10. listopada u 19 sati.

O operi Georgesa Bizeta valja još dodati tek ovo …

„Kobie van Rensburg, kao pjevač koji je postao redatelj, nema potrebe od opere činiti nešto što ona nije. On pušta operu Carmen da bude ono što jest, koloplet strasti, ljubavi i ljubomore, koji gradi prvenstveno vodeći računa o cjelini – cjelini glazbene drame i cjelini svih elemenata predstave.“ Davor Schopf, Vijenac

Vječna priča o imenu ljubavi što ga prečesto dodjeljujemo pogrešnim stvarima, kao da su strast i ljubav jedno te isto. Priča o plesu erosa i tanatosa na tankoj žici koju životom zovemo u novom ruhu, sa scenografiojom-projekcijom i virtuoznom vivisekcijom likova redatelja van Rensburga, pod ravnanjem maestra Filipa Pavišića.

Foto: HNK u Osijeku

Facebook Comments