29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Svi ‘rekorderi’ u zadnjih 48 sati: Bez dozvole s 2,87 promila, drugi vozio 175 km/h … kazne i do 40.000 kuna

2 min read
pivo brzina

Na području PU osječko – baranjske, u protekla 48 sata,  policijski službenici zaustavili su šest vozača koja su upravljali vozilima uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (četiri vozača osobnih automobila i dva vozača bicikla) – javlja PU OBŽ.

Najveću prisutnost alkohola policijski službenici evidentirali su 8. listopada u 21,20 sati, u Ulici Svetog Leopolda Bogdana Mandića u Osijeku, gdje su policijski službenici zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin iz Silaša, prije stjecanja prava na upravljanje i uz prisutnost alkohola u krvi od 2,87 grama po kilogramu. Vozač je uhićen sukladno članku 134. Prekršajnog zakona. Za počinjene prekršaje predviđena je ukupna novčana kazna do 40.000 kuna.

U ponedjeljak, 7. listopada, u 10,50 sati u Bilju, prilikom nadzora prometa, policijski službenici zaustavili su 44-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Bilja, koji je upravljao biciklom uz prisutnost alkohola u krvi od 2,44 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U utorak, 8. listopada, u 16,01 sati na državnoj cesti broj 7, između Širokog Polja i Kuševca, policijski službenici zaustavili su osobni automobil u prekršaju prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila kojim je upravljao 34-godišnji hrvatski državljanin iz Čepina. Prethodno su, uređajem za nadzor brzine kretanja vozila, utvrdili brzinu od 175  km/h na dionici ceste van naselja, gdje je brzina ograničena prometnim pravilom na 90 km/h.

Na istom mjestu, nekoliko trenutaka kasnije, u prekršaju prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila zaustavljen je i osobni automobil kojim je upravljao 29-godišnji hrvatski državljanin iz Bilja. Uređajem za nadzor brzine policijski službenici utvrdili su brzinu od 158  km/h na dionici ceste van naselja gdje je brzina ograničena prometnim pravilom na 90 km/h.

Za počinjene prekršaje predviđena je novčana kazna ukupno u iznosu do 20.000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Tekst: PU OBŽ

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments