22. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Dolijao trojac osumnjičen za 23 kaznena djela!?

2 min read
policija

Policijski službenici PU osječko – baranjske, u suradnji s kolegama iz PU vukovarsko – srijemske, dovršili su opsežno kriminalističko istraživanje. Sudjelovali su policijski službenici temeljne i kriminalističke policije PP Đakovo, PP Belišće, II. PP Osijek, PP Čepin, PP Našice i PP Beli Manastir.

Dakle, dolijao je trojac osumnjičen za 23 kaznena djela!? Prenosimo priopćenje u cijelosti …

Završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 30-godišnji, 22-godišnji i 19-godišnjih hrvatski državljani počinili više kaznenih djela teška krađa na području PU osječko-baranjske (ukupno petnaest kaznenih djela teška krađa), ali i PU vukovarsko-srijemske (ukupno sedam kaznenih djela teška krađa). Sumnja se i da je 22-godišnjak počinio kazneno djelo „Krivotvorenje isprava“.

U vremenu od 28. kolovoza do 6. listopada osumnjičenici su provalili u više prostorija sportskih objekata na području PU osječko-baranjske i to u mjestima Tenja, Semeljci, Josipovac Punitovački, Čeminac, Ivanovci Đakovački, Satnica Đakovačka, Koritna, Kešinci, Bizovac, Samatovci, Habjanovci, Brođanci, Klokovčevci, Livana i Budimci. Iz prostorija sportskih objekata ukrali su raznu sportsku opremu, trofeje, elektronsku i informatičku opremu,razna alkoholna i bezalkoholna pića i više desetaka litara goriva  ukupne vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna.

Tijekom kolovoza 2019. godine počinitelji su provalili i u više sportskih objekata na području PU vukovarsko-srijemske.

Sumnja se i da je 22-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo krivotvorenje isprave. Za sada neutvrđenog dana na osobni automobil postavio je ne pripadajuće registracijske pločice. Vozilo s ne pripadajućim registracijskim oznakama koristio je prilikom počinjenja predmetnih kaznenih djela teška krađa.

Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenici obavili su više pretraga domova i drugih prostorija i osobnog automobila osumnjičenika. U pretragama su pronašli i uz potvrdu oduzeli predmete koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenih djela. Mladići su uhićeni te su nakon provedenog kriminalističkog istraživanja pušteni na slobodu. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo posebno izvješće.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments