19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

VIDEO: Dok čekamo novu, pogledajmo staru Čingi-lingi čardu, ‘kravatirane’ konobare, zvono …

1 min read
cingi lingi stari 2

Ako ste ikada poželjeli barem još jedanput ući u staru Čingi Lingi čardu, vidjeti drvo i čuveno zvono na njemu, osjetiti atmosferu koja je tamo bila … Sad’ imate priliku i nemojte je propustiti … Ukrcajte se u grupu Osječki vremeplov i pođimo skupa tamo u 1965. godinu … – napisao je u grupi Osječki vremeplov na Facebook-u Dario Ružić, dijeleći video zapis stare Čingi-lingi čarde, a kojeg je svojedobno prikazao HRT.

Radi razumjevanja aktualnosti trenutka, u izgradnji je nova Čingi-lingi čarda poznatih osječkih investitora, a čiji je dovršetak planiran u jesen naredne godine.

Sve su prilike da će biti izrazito nalik staroj, a koja je stradala za vrijeme Domovinskog rata, uz razumije se, neke suvremene izmjene.

Također, Čingi-lingi čarda, za one mlađe, bila je mjesto zabave, pića i ića, noći i poslovnih sastanaka, mjesto koje svoje natruhe ima prije 3-4 države, još u Austro-ugarskoj, mjesto koje je bilo pojam i brand Osijeka, okolice, Baranje … Iako je imalo ‘ruralni štih’, odveć je ondje gospojštine kakve je danas moguće sresti. čak su i konobari ‘kravatirani’.

A zvono? Zvono je služilo da kad’ se netko osjećao toliko dobro, njime je mogao pozvati rundu za cijeli lokal …

Uživajte u videu …

Foto i video: Facebook

Facebook Comments