14. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Grad Osijek javlja: realizacija ,,Zasadi drvo, ne budi panj”

2 min read
drvo panj djevojka

Javlja Grad Osijek priopćenjem … Obavještavamo građane Osijeka zainteresirane za sudjelovanje u akciji ,,Zasadi drvo, ne budi panj” – kako će se organizirana sadnja stabala realizirati 8. i 9. studenog 2019. na sljedećim lokacijama:

Petak, 8.11.2019. (8:00-13:00 sati):
– Ulica Bele Bartoka
– Drinska ulica (početak iz Vinkovačke ulice)
– Ulica kralja Petra Svačića (početak kod HEP-a)

Subota, 9.11.2019. (8.00-12:00 sati):
– Ulica kralja Petra Svačića (početak iz Divaltove ulice)
– Park Uske njive
– Zeleno polje (početak iz Ulice Matije Gupca)
– Osječka ulica, Tenja (početak kod Hrvatskog doma)

Sukladno navedenom rasporedu, građani će uz pomoć stručnih službi Grada Osijeka posaditi 269 stabala (od osiguranih 473), pretežito vrste visokoga i srednje visokoga rasta. Bitno je naglasiti da će sadnji moći pristupiti isključivo osobe koje su prošle obuku te dobile zeleni bedž s logotipom građanske inicijative ,,Zasadi drvo, ne budi panj”.

Molimo sugrađane da pritom uvaže kako štihača (ašov) nije prikladan alat za sadnju, stoga se neće moći ni koristiti. Potrebni alati su motike i lopate, pa preporučujemo građanima da ih ponesu, kao i da obuju gumenu obuću.

Zbog velikog interesa građana, organizirana je dodatna edukacija koja će se održati u ponedjeljak – 4. studenoga, s početkom u 16:00 sati u prostorijama Poljoprivredne i veterinarske škole Osijek, na adresi Jadrovska 20.

Grad Osijek uključio se u Dane kolektivne sadnje stabala donacijom vrijednom 400 tisuća kuna, odnosno organiziranom sadnjom 473 stabla koja će se zasaditi na 22 lokacije diljem Osijeka.

Facebook Comments