1. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Vrijednosnice Osijek u ‘ludoj završnici’ – Ne gubi samo Hajduk protiv Gorice

3 min read
... lopta se ponovno odbila do Brzoje, koji zabija tricu sa zvukom sirene za konačnih 95-96.
vrijednosnice protiv gorice

Sinoć su košarkaši Vrijednosnica Osijek u ludoj završnici na domaćem terenu izgubili utakmicu protiv momčadi Gorice (KK Vrijednosnice Osijek – KK Gorica 95-96 (19-24, 20-25, 34-19 i 22-28).

Utakmicu su bolje otvorili gosti i došli do vodstva 11-2, nakon čega Lovre Bašić tricom vraća svoju ekipu u igru, no Gorica svojom agresivnošću završava četvrtinu s ‘plus pet’. Trener gostiju Josip Sesar čestim izmjenama diktirao je visok ritam utakmice te podigao prednost do poluvremena na 49:39. Početkom treće četvrtine igrači trenera Domagoja Kujundžića su  reagirali agresivnom obranom, odličnom tranzicijom i kontrolom skoka, dobili četvrtinu s ‘plus 15’, ali u zadnjoj četvrtine su se ekipe izmijenjivale u vodstvu te kod rezultata 92-88 za Vrijednosnice, 36 sekundi do kraja suci su dosudili osobnu pogrešku Lovre Bašića na Borni Kapusti.

Nakon jednominutnog vijećanja, osobnu grešku pretvaraju u nesportsku te vraćaju Goricu u utakmicu. Kapusta zabija oba slobodna bacanja, ali u sljedećem napadu Vrijednosnice se uspijevaju obraniti. Nakon toga, Gorici je svirana nesportska na Robertu Kujundžiću, koji zabija samo jedno slobodno bacanje za 93-90.

Vrijednosnice su se obranile, ali je u slijedećem napadu ‘faul’ na Maxwellu Darlingu, kada zabijaju opet samo jedno slobodno bacanje. U sljedećem napadu Gorice ‘faul’ je bio na Mislavu Brzoji, koji zabija oba slobodna bacanja za 94-92. U sljedećem napadu ‘fauliran’ je Lovre Bašić, koji promašuje drugo slobodno bacanje i Gorica kreće u napad sedam sekundi do kraja.

Nakon ‘faula’ na Kapusti, on je zabio prvo slobodno bacanje, drugo promašio, no skok u napadu hvata Brzoja i dodaje Kapusti, koji promašuje tricu.  Nakon toga se lopta ponovno odbila do Brzoje, koji zabija tricu sa zvukom sirene za konačnih 95-96.

Vrijednosnice: Bašić 21, Jordano 10, Turalija 2, Ćorić 17, Darling 13, Kujundžić 21, Buljević 4, Filipović, Starčević, Tomljenović, Dmitrović, Šarenac 7 – Gorica: Papac 3, Petrović 6, Kapusta 5, Vučić 5, Mazalin 16, Babić 7, Brzoja 18, Vraneš 12, Majcunić 13, Mašić 9, Mancer, Milković 2.

Izjave nakon utakmice:

Trener Vrijednosnica  – Domagoj Kujundžić: Prvo poluvrijeme smo odigrali vrlo loše u obrani, drugo poluvrijeme smo odigrali fantastično. Dobili smo sa zvukom sirene tricu, imali smo priliku za pobjedu, dva slobodna bacanja na kraju koja smo promašili, da smo to riješili bila bi gotova utakmica. Čestitam ekipi Gorice i svojoj ekipi na fantastičnoj borbi.

Igrač Vrijednosnica – Robert Kujundžić: Teška utakmica, znali smo da će biti teška utakmica, na kraju smo nažalost u zadnjoj sekundi izgubili. Želim čestitati dečkima iz Gorice, idemo dalje u nove pobjede.

Trener Gorice – Josip Sesar: Mislim da smo dominirali prvim dijelom, međutim nismo ušli u drugo poluvrijeme kako treba. Mislim da sve zasluge za ovako sjajnu utakmicu idu treneru Domagoju Kujundžiću, odlično je skautirao, zatvorio nam je neke napade. Ovo na kraju je bio čiti “šah” puno sreće smo imali, trica Brzoje je presudila za pobjedu. Ja sam presretan, ali s druge strane mi je žao druge momčadi jer znam kakvi su ovo porazi.

Igrač Gorice – Mislav Brzoja: Čestitao bi ekipi Osijeka, odlično su trčali i skakali, ali presudio je jedan šut. Ovo je timska pobjeda,  nastavljamo dalje utakmicu po utakmicu.

Sljedeća utakmica Vrijednosnica je u Osijeku utorak, 5.11.2019. u 17:00h protiv BC ARMEX Decin iz Češke.

Tekst i foto: KK Vrijednosnice Osijek

Facebook Comments