28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Što Osijek i okolica poklanjaju na Njuškalu? Od stajskog gnojiva, spavaće sobe do vrhunskog roštilja

1 min read
Oglase možete vidjeti 'klikom na link-ove', ali vidjeti i što Vam drugo može poslužiti.
konj štala stajnjak

Iako je rubrika Poklanjamo na popularnom hrvatskom oglasniku Njuškalu bila vrlo često za Osječane i okolicu mjesto rješavanja otpada, šute, starog crijepa i sličnih materijala,a koji zahtjevaju ozbiljan organizacijski pothvat i odvoz, u posljednje vrijeme, čini se, darežljivost Osijeka i okolice se popravila, značajno!

U trenutku kada se u Baranji i okolici ‘rađaju’ turistički kapaciteti, a s ‘mirisom’ starine i nekadašnjeg života, poklanjanje starinske spavaće sobe nekom bi moglo jako dobro doći … O.K. u Đakovu je.

Također, Udruga za terapijsko jahanje MOGU iz Osijeka, poklanja konjski stajnjak, zapravo odlično gnojivo za veće vrtove ili manje njive. Onaj tko uzme, a učini to s razlogom, pomoći će i sebi i njima, riješiti ih gomilanja.

Stajnjak poklanja i izvjesna osoba iz Darde. No, to ipak, makar se ne razumijemo jako, pripada zacjelo rješavanju ‘balasta’, jer riječ je o gnojivu različitih životinja starom oko 4 godine, navode u oglasu.

Vrhunski oglas i dar je svakako roštilj iz centra Osijeka. Izgleda sjajno i zaista ga je teško dobiti. ‘Kvaka’ je da ga valja rastaviti. Ali, ‘poklonjenom konju se ne gleda u zube’.

Za kraj Vam još izdvajamo bor! Bliži se Božić. Ovaj je veeeeelik, a motornom pilom i to se da riješiti. Samo treba otići po njega u Bilje.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments