22. ožujka 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Orašar rasprodan!? Ostalo svega nekoliko ulaznica na galeriji?

1 min read
Kasno sinoć saznali smo iz HNK-a da ulaznica praktički više nema, da je predstava u svih 6 izvedbi rasprodana, da je preostalo tek nekoliko karata na galeriji...
orašar -blagajna-hnk-3

Kako smo pisali prethodnog dana, izniman interes za ulaznicama za baletnu predstavu Orašar u osječkom HNK-u, završio je praktički rasprodanim izvedbama, uz svega nekoliko preostalih ulaznica na galeriji, doznajemo sinoć iz kazališta u Osijeku.

Orašara nije na repertoaru bilo neko vrijeme, a i prije je figurirao za traženu predstavu. Čim je objavljen kalendar sa 6 izvedbi u prosincu, krenuo je pritisak gledatelja za ulaznice, da bi HNK reagirao i na društvenim mrežama obavijestio kako iznimno za ovu predstavu neće primati rezervacije.

Štoviše, koji dan poslije, najavili su da će 11. studenoga, jučer, prodavati karte od 11 do 20 sati. Redovi su se pojavili ispred blagajne HNK-a već u 8 sati ujutro, a čiji se rep nazirao bitno iza kazališne zgrade.

Kasno sinoć saznali smo iz HNK-a da ulaznica praktički više nema, da je predstava u svih 6 izvedbi rasprodana, da je preostalo tek nekoliko karata na galeriji za svaki od navedenih dana izvođenja. Stoga, prilike još ima, ali ne s najboljim mjestima.

Inače, Orašar će biti na kazališnim daskama 9., 10., 11., 16., 17. i 18. prosinca. Usput, Orašar je balet Petra Iljiča Čajkovskog, balet u 2 čina (četiri slike, Rekonstrukcija predstave Baleta HNK Zagreb iz 1970. godine). Libreto je pisao Marius Ivanovič Petipa prema priči Ernesta Theodora Amadeusa Hoffmanna u obradi Alexandrea Dumasa.

Facebook Comments