30. ožujka 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Koja su dječja prava? Znaju li djeca svoja prava? Znaju Dokkica i OŠ Tin Ujević!

2 min read
Program obilježavanja Međunarodnog dana dječjih prava pod nazivom „Škola dječjih prava“ održat će se u srijedu, 20. studenog od 12,30 do 14,00 sati u OŠ „Tin Ujević“.
dječak ljut prava

Dječja osječka kreativna kućica i ove godine obilježava Međunarodni dan dječjih prava i to u partnerstvu s OŠ „Tin Ujević“ koja je ujedno Dokkici i partner u projektu „Učenje u zajednici“.

Međunarodni dan dječjih prava zagovara, promiče i slavi prava djece, provođenje dijaloga i akcija pomoću kojih će se izgraditi bolji svijet za najmlađe članove našeg društva.

Dokkica, koja već dugi niz godina djeluje u području dječjih prava i provodi različite odgojno-obrazovne projekte i aktivnosti u kojima naglasak stavlja na dječju participaciju, prošle godine postala je članica Savjetodavnog odbora za dječju participaciju pri UNICEF-u Hrvatske. Ovim članstvom Dokkica će i dalje raditi na promociji i boljem razumijevanju dječje participacije koju smatra temeljnim kapitalom za kvalitetno obrazovanje djece i mladih.

Program obilježavanja Međunarodnog dana dječjih prava pod nazivom „Škola dječjih prava“ održat će se u srijedu,  20. studenog od 12,30 do 14,00 sati u OŠ „Tin Ujević“. U školi će biti postavljeno deset stanica na kojima će se odvijati različite aktivnosti na temu dječjih prava na kojima će djeca moći aktivno sudjelovati.

1. Memory dječjih parava

2. Zastavice dječjih prava

3. Interaktivan plakat prava i obveza

4. Filmska stanica (Film o dječjim pravima)

5. Školica dječjih prava

6. Dječja prava kroz hip-hop

7. Katapult dječjih prava

8. Različitosti

9. Speed date s ravnateljicom škole „Pitaj ravnateljicu“

10. Speed date s dječjoj gradonačelnicom „Pitaj dječju gradonačelnicu“

Program ćemo završiti govorom dječje gradonačelnice Nere Grđan i kratkim glazbenim koncertom dječjeg banda iz Dokkice, a cijeli program popratit će dječji reporter Patrik Ljubojević, polaznik Kampa medijske pismenosti u Dokkici. OŠ „Tin Ujević“ Osijek i Dokkica pozivaju sve škole, djecu i ostale građane na program  obilježavanja Međunarodnog dana dječjih prava.

Facebook Comments