16. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

BREAKING NEWS: Vučica locirana! Čeka se noć! Bez sile, hranom će ju vratiti u ZOO!

2 min read
Locirana je u neposrednoj blizini ZOO vrta i to noćas oko ponoći. Bila je na prostoru između ZOO vrta i nasipa. Prema onome što vidimo, ona je dobro - vele iz ZOO-a.
vuk vucica

Vučica odbjegla iz osječkog Zoološkog vrta je locirana! Noćas do 3 sata trajao je pokušaj mamljenja, a potom, kada je svanulo, ona se sakrila. Zna se područje gdje je i čeka se noć.

Danas je, naime, kako smo već pisali, 4. dan potrage za ‘odbjeglom nevjestom’ švedskog vuka, vučicom starosti godinu i pol, a kojoj je ‘dogovoren brak’ sa stockholmskim vukom, kako bi se produžila vrsta u osječkom ZOO vrtu, no odbjegla vučica i dalje se sjajno skriva po baranjskim šumama. Naime, u petak navečer iz osječkog ZOO vrta pobjegla je mlada vučica, vjeruje se ispod ograde, poslije čega joj se gubi trag. U Osijek je stigla iz Zagreba i bila u procesu adaptacije na novi prostor.

– Locirana je u neposrednoj blizini ZOO vrta i to noćas oko ponoći. Bila je na prostoru između ZOO vrta i nasipa. Prema onome što vidimo, ona je dobro, bila je vrlo blizu naših službi. No, nismo htjeli koristiti nikakvu fizičku silu, već ju namamiti hranom. Do oko 3 sata ujutro se premještala šumarcima oko ZOO vrta, čak tamo negdje do Pannoniana. Kako je trenutno dan, opet se skriva. Akcija će se nastaviti kada padne mrak, jer tada očekujemo njezinu aktivnost. Želimo to izvesti bez fizičke sile, samo mamljenjem hranom, da se praktički sama vrati u prostor ZOO-a, kada je već tako blizu – kazao je Vjeran Marijašević, iz službe za komunikacije osječkog Unikoma, a koji ravna ZOO vrtom.

Inače, Građani su zamoljeni da joj se ne približavaju, makar nije opasna, već mlada i uplašena, dočim vukovi inače i love samo u čoporu, ali da svakako nazovu službe koje će ju zbrinuti. Kako je ona noćna životinja, tragaju i noćnim kamerama. Problem su svakako minirana područja u Baranji. Inače, vučica bez hrane može preživjeti do 10-tak dana, a jela je 2 sata prije bijega, no vjeruje se kako se može snaći i duže, kakvim ostacima od kolinja. Ali, čini s da to više nije u pitanju, da bi se noćas mogla vratiti u vrt.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments