22. ožujka 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Cijena vode u Osijeku čeka siječanj! Za sada nema promjene!

1 min read
Cijena vode u Osijeku trebala je rasti do Nove godine, no to se, izvjesno je, neće dogoditi! Barem ne sada, ne kao 'dar za blagdane'.
vodovod voda

Cijena vode u Osijeku trebala je rasti do Nove godine, no to se, izvjesno je, neće dogoditi! Barem ne sada, ne kao ‘dar za blagdane’. Jer, Nadzorni odbor će se sastati tek kasnije, u siječnju – doznajemo iz Vodovoda.

Vodovod još nije donio odluku o povećanju cijene vode, a hoće li – ne zna se. Jer, Nadzorni odbor će se sastati tek iza Nove godine, a i onda je pitanje kakvu će odluku donijeti. Osječani mogu odahnuti svakako tijekom blagdana.

Od Nove godine cijena vode u Osijeku i svim naseljima koja troše ‘osječku vodu’, trebala je na razini 10 kubičnih metara porasti za oko 280 kuna godišnje, jer Vodovod je dobio bespovratna sredstva EU za izgradnju infrastrukture od oko 300.000.000 kuna, no opterećenje je postalo održavanje iste, usljed čega je cijena vode trebala ići gore.

Pa ipak, nakon što se sastao Nadzorni dobor, a u kojem je bilo i onih koji se s tim nisu slagali, zatražena su pojašnjenja i odluka je odgođena.

“Od 2009. godine nismo mijenjali cijenu, a trgovačko smo društvo koje trpi sve druge troškove koji su povećani. Svi su dizali naknade… i država i Hrvatske vode…” – govorio je tada prvi čovjek Vodovoda Ivan Jukić.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments