29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osječki Azil spreman za pucnjavu: Dnevno dobijemo i 8 dojava o nestanku pasa

2 min read
Osječki Azil za pse, Udruga pobjede, spremna je na pucnjavu na Silvestrovo i Novu godinu. Pomaže svakako i činjenica da su izdvojeni iz grada, usljed čega buka do njih slabije stiže.
pas azil

Psi čuju i tri puta bolje od čovjeka. Svaka petarda u njihovim ušima zvoni jače i duže, a izostanak razumjevanja situacije vodi ih u surov strah. Usljed toga brojnima srce ne izdrži.

Osječki Azil za pse, Udruga pobjede, spremna je na pucnjavu na Silvestrovo i Novu godinu. Pomaže svakako i činjenica da su izdvojeni iz grada, usljed čega buka do njih slabije stiže. Pa ipak, prijeti im drugi element, a to je eventualni veći broj pronalazaka odbjeglih pasa.

– Kada začuju pucanj, istog trenutka zalaje istovremeno i 200 pasa. Imamo sreću da se to slabije čuje kod nas u Azilu, ali svakako smo spremni na eventualne teškoće blagdanske večeri. U kontaktu smo s veteriranima, slušamo njihove upute, posavjetovali smo se svakako – kazala nam je u telefonskom razgovoru Vlatka Balaš iz Udruge pobjede.

– Ne vjerujem ni da će ‘priljev’ pasa biti osobito povećan za Novu godinu i iza nje, jer to je izraženije u vrijeme ljetovanja, ali se događa da psi bježe usljed pucnjave, a tada je broj dojava o izgubljenim i pronađenim psima velik. Već sada dnevno dobijemo i 8 dojava – nastavila je Balaš.

Hrvatska u ovom trenutku svjedoči toploj priči mlade dame koja je udomila ili riješila udomljavanje čak 14 pasa. I osječki Azil se može pohvaliti u ovom trenutku boljom dinamikom udomljavanja. Blagdani barem pozitivno utječu na ljudskost.

– U prosincu smo udomili 20 pasa. Upiti su pojačani. I sada se možemo pohvaliti s 320 udomljenih pasa u 2019. godini – zaključila je Vlatka Balaš.

Foto: Facebook

Facebook Comments