20. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

VK Iktus – Zadržali i zgradu i predsjednika do daljnjeg!

2 min read
- Ozbiljno nas je pogodila i zabrinula najava mogućnosti prodaje zgrade, odnosno pitanje budućnosti kluba i funkcioniranje u ovom prostoru - govorio je Srb i o namjeri vlasnika zgrade da istu, sukladno vlastitim odlukama i potrebama, proda na otvorenom tržištu.
daniel srb vk iktus

– Godina, koja je iza nas, bila je teška i uspješna. Teška jer smo praktično ušli u nju s financijskim planom koji nam nije omogućavao puno prostora, ali smo ipak uspjeli osigurati sve temeljne funkcije kluba – rekao je stari i novi predsjednik Veslačkog kluba Iktus Daniel Srb.

Daniel Srb ponovno je izabran za predsjednika Veslačkog kluba Iktus. Odluka je bila jednoglasna na skupštini. Makar je ranije Srb najavio povlačenje, na skupštini je izjavio kako to ne bi bilo dobro prihvaćeno s obzirom na aktualno stanje u najtrofejnijem osječkom sportskom društvu.

– Ozbiljno nas je pogodila i zabrinula najava mogućnosti prodaje zgrade, odnosno pitanje budućnosti kluba i funkcioniranje u ovom prostoru – govorio je Srb i o namjeri vlasnika zgrade da istu, sukladno vlastitim odlukama i potrebama, proda na otvorenom tržištu.

– Ali smo uspjeli kroz razgovore sa Saponijom i Gradskom upravom osigurati i daljnje funkcioniranje kluba u ovom prostoru s ciljem da se trajno riješi problem zgrade veslačkog doma. Trenutno je dogovoreno i potpisani su sporazumi da tijekom ove godine u potpunosti možemo koristiti zgradu. Grad je preuzeo na sebe financiranje i režije za ovu godinu te vjerujem da će se naći neko rješenje bilo kroz rješavanja odnosa između Grada, Saponije i Kluba u ovoj godini – kazao je Srb.

Govoreći o planovima za 2020. godinu Srb ističe sjajne mlađe seniore a tu su Anton i Patrik Lončarić, te Ivan-Ante Grgić koji su i ove godine osvojili medalje.

Iktus je dodijelio posebne nagrade najboljim veslačima za 2019. godinu – braća Lončarić i Ivan-Ante Grgić dobili su velike plakete za osvojeno srebro na Europskom prvenstvu u Grčkoj na kojem su nastupili u četvercu bez kormilara pod vodstvom Jasminke Kraljević-Čolić te uz veslača Fabija Ipsu iz Pule. Najveći je pljesak i riječi ohrabrenja dobio Matko Tomac, jedan od najmlađih veslača koji je nedavno teško stradao prilikom čišćenja splavi, a danas se prvi put pojavio na treningu. Klub mu je obećao maksimalnu potporu, a članovi skupštine izrazili želju da što uspješnije završi oporavak i vrati se u čamac.  

Uz predsjednika Daniela Srba jednoglasno su danas izabrani i članovi Predsjedništva kluba – Branko Kovač, Vladimir Krajnović, Branimir Srb, Davor Brust, Zdravko Pavić, Boris Čagalj i Mario Štimac. U Nadzornom su odboru Mario Staščik, Branimir Pekić i Ana Sanseović, dok je predsjednik Skupštine i sljedeće dvije godine Davor Lončarić.

Tekst i slike: Stjepan Filipović, HRT Radio Osijek

Facebook Comments