24. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Feravino u vinograd dovelo Grdovića! I Mesića!

2 min read
Feričanačko vince, tradicionalna manifestacija Feravina, kojom se slavi početak nove vinogradarske godine, opravdala svoj status ponajbolje vinske fešte u ovom dijelu Hrvatske.
feravino vinceška ivan ćosić (3)

Mladen Grdović je bio iznenađenje! Njega se tajilo do same ‘fešte’. A Stjepan Mesić nije bio ni najavljen. Pa ipak, obojica su se pojavila u Feričancima, što je sada, s obzirom na sadržaj, ponajbolja Vinceška Slavonije i Baranje. Uz dužno poštovanje prema ostalima, uz izostavljanje svih ranijih Grdovićevih ‘bravura’ i bespotrebnih aluzija, ali lagano ‘naslanjanje’ na javno izrečenu ljubav prema vinu, njegov dolazak u vinograd je apsolutni ‘hit’, čak naravni trenutak u svemiru, dočim je institucija bivšeg predsjednika države letvicu podigla još više. Pečeni vol je bio ‘sporedna uloga’.

Feričanačko vince, tradicionalna manifestacija Feravina, kojom se slavi početak nove vinogradarske godine, opravdala svoj status ponajbolje vinske fešte u ovom dijelu Hrvatske. U vinogradima na Božilovcu, okupilo se više od tisuću ljudi koji su uživali u lokalnim specijalitetima i vinima ove slavonske vinarije, poznate po sjajnim Frankovkama i Graševinama, pjenušcima Grasecco i Francesca. 

Slanina i kobasice na ražnju, slavonski čobanac i tradicionalna voletina s ražnja, služili su se u vinogradima na Božilovcu, gdje je do dugo ‘feštalo’ uz tamburu čaše. Iznenađenje dana bio je, rekosmo, poznati Dalmatinac, Mladen Grdović, koji je vrhunski zagrijao atmosferu.  

– Da su naša vina vrhunske kvalitete potvrđuju brojne domaće i međunarodne nagrade koji su snažan poticaj da budemo još bolji i kvalitetniji. Želim zahvaliti svim zaposlenicima Osilovca, u čijem je sastavu i vinarija Feravino, kao i svim poslovnim suradnicima bez kojih ne bi bilo uspjeha u poljoprivredi i vinarstvu. To su iznimno osjetljivi sektori u kojima se uspjeh ne događa preko noći – rekao je  Ivan Maričić, predsjednik Uprave Osilovca, čijim se riječima priključio i Ivan Ergović, predsjednik Uprave Nexe grupe – Moja obitelj i ja uvijek smo željeli imati jednu od najboljih vinarija u kojoj se uživa, opušta i druži, s vinima o kojima se priča. Danas smo ponosni na Feravino i značaj koji ima u promociji hrvatskih kontinentalnih vina – rekao je. 

Foto: Ivan Ćosić

Facebook Comments