16. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Najbolji domaćini! Apartmani u Osijeku na Booking-u nižu 10-ke i vrhunske recenzije

4 min read
Naime, apartmani u Osijeku na Booking-u nižu gotovo čiste '10-tke' i vrhunske recenzije domaćih i stranih gostiju. A sve zbog onoga o čemu je pisao Brmež

Ovo nije reklama! Ovo je ljubav prema Osijeku!

– “Slavonija… to su za mene širom otvorena vrata, domaćin koji te iskreno i sa smješkom poziva u svoj dom, za pun stol”. To je prije par godina na svom koncertu, u pauzi između dvije pjesme, u prekrasnom ambijentu Erdutskih vinograda izjavila jedna zagrepčanka, Josipa Lisac – otvorio je svoj ‘post’ citatom na Facebook-u Davor Brmež, osječki poduzetnik i društveni aktivist, filantrop, dobitnik više nagrada za doprinos u zajednici, osvjedočeni zaljubljenik u Osijek i Slavoniju, dodajući…

– …volio bih da vratimo tu vjeru u sebe i da ponovo progledamo i prezentiramo se u najboljem svjetlu – budimo to što jesmo i što smo uvijek bili: dobroćudni domaćini velika srca. Jer to smo mi, ljudi iz Slavonije i Baranje. Mi smo praktično izmislili dobro domaćinstvo – napisao je među ostalim Brmež, a za čije riječi postoje apsolutno ‘opipljivi’ dokazi…

Prije nekoliko dana mediji ‘s obale’ Hrvatske raspisali su se o turističkim učincima i kvaliteti apartmana, njihovim ocjenama na Booking-u, pa i drugim internetskim platformama, a gdje korisnici s par ‘klikova’ mogu ogoliti domaćina koji im nije bio po volji. Gdjegod će se loše ocjene dogoditi iz zle namjere, ali dobre ocjene nikada nisu rezultat pogreške!

U uvjetima kada Osječko-baranjska županija, uz Osijek kao ‘perjanicu’, bilježi rekordan broj noćenja u prošloj godini, kada nas se definira petom najboljom kontinentalnom lokacijom u državi, na Booking-u nalazimo samo razlog zbog kojeg se to događa i usljed čega će se i značajnije događati!

Naime, apartmani u Osijeku na Booking-u nižu gotovo čiste ’10-ke’ i vrhunske recenzije domaćih i stranih gostiju. A sve zbog onoga o čemu je pisao Brmež – zbog toga što smo ‘izmislili’ gostoprimstvo, stoga što osječki i slavonski apartmani svoju uslugu definiraju ne samo krevetom, već potpunim ‘paketom’ za gosta, od ljubaznosti i doručka, preko punog hladnjaka, zabavnih sadržaja, ljepota i turističkih razgleda, sadržaja kojeg uostalom priređuju i turističke zajednice Osijek i Županije.

(tekst se nastavlja nakon fotografija)

POPIS osječkih apartmana koji imaju ocjenu 10 (pretraga je napravljena na tražilici Bookinga)

  1. http://www.booking.com/Share-t2a4rX
  2. http://www.booking.com/Share-Hlrekem
  3. http://www.booking.com/Share-GvDn6Zx
  4. http://www.booking.com/Share-qb8coy
  5. http://www.booking.com/Share-31nv9UB
  6. http://www.booking.com/Share-Bv3JlM
  7. http://www.booking.com/Share-TUdjSDe  
  8. http://www.booking.com/Share-PMU7fe

– Mi nemamo more, obalu i otoke. Mi moramo biti izrazito snalažljivi i gostoljubivi, a za to imamo prekrasnu Slavoniju. Cilj nam je da nam gosti dolaze po nekoliko dana te da im složimo plan puta što sve mogu obići i upoznati naš kraj – počeo je govoriti za OsijekExpress.com Nenad Jovanović, vlasnik apartmana InOsijek, a koji se ovim poslom bavi godinu dana, u pravilu je ‘bukiran’, gosti mu se vraćaju, ali još uvijek nema dovoljno novca da bi širio posao.

– Gosti prepoznaju kada je netko iskren i kada netko daje maksimum od sebe. Mi se damo cijeli u to i to nam se višestruko vrati. Da bude jasno to što nam jako dobro ide ne znači da je ovo posao za svakoga i da bi se u tome svatko snašao. Mi jesmo, uživamo u tome što radimo i to gosti osjete. Pa Slavonija i Baranje imaju toliko toga za ponuditi. Treba si dati malo truda i ponuditi to sve gostima. Oni su tu prvi puta i treba im napraviti plan jer se izgube u nepotrebnim stvarima, a vrijeme prolazi. Tako da osim što im pravimo plan puta također smo uspostavili suradnju, za sada, sa konjičkim klubom Hercules u Kopačevu pa onima koji nikada nisu vidjeli konja ili životinje omogućimo i to iskustvo, ili recimo surađujemo sa vinskim podrumima Buhač pa goste šaljemo sve do Iloka. Samo treba malo mašte… Također, našim gostima dajemo ručno izrađene suvenire, bočicu rakije kao mali znak pažnje, koju sami pravimo i punimo. Pokrenuli smo i projekt skupljanja sredstva za osječki azil. Tako da iznajmljivanje smještaja za nas nije samo posao, nego jedna cijela kultura življenja i ponašanja – nizao je Jovanović, dodajući kako je više apartmana u Osijeku koji izvrsno rade, da je naš popis samo malen broj vrhunskih turističkih djelatnika.

– Svi mi radimo na promociji Slavonije i Baranje i trebamo se držati zajedno, planirati zajedno te zajednički praviti strategiju – zaključuje Jovanović, a čiji apartman, kao i drugi u Osijeku, ne definira samo krevet i namještene prostorije, već iz čijih se recenzija gostiju može iščitati kako tu postoji puno topliji odnos, od soka u hladnjaku, kolača na stolu ….

(tekst se nastavlja nakon fotografija)

– Ugodan, čist lijepo osmišljen prostor. Opremljen do detalja. Domaćini ljubazni, nenametljivi, spremni pomoći u istraživanju grada i okolice. U apartmanu pistoji info kutak kao pomoć u snalaženju što pogledati, gdje pojesti finu autohtonu hranu. Preporuka – jedna je od recenzija za InOsijek.

– Savršen apartman! Čisto, udobno, predivna blagdanska dekoracija, ugodna atmosfera. Dobili smo i super kolačiće u znak dobrodošlice! Apartman je kao iz nekih magazina, nadmašio je sva naša očekivanja – napisali su gosti za Anfido.

I da zaključimo rečenicom Davora Brmeža…

– Mnogi će se sada od Vas začuditi, a njih čudi kako mi od drveta ne vidimo šumu. Probudimo se i progledajmo. Dajmo svijetu ono u čemu smo najbolji. I svijet će nam doći. Bio bi lud kada to ne bi učinio – zaključio je Davor.

Foto: Facebook (Nenad Jovanović i Davor Brmež)

Facebook Comments