22. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Turisti više troše na kontinentu nego na obali: Nagrade dobili Darocz, Gerštmajer…

2 min read
U našu županiju stigle su 3 nagrade! Kopačevski Ribarski dani uzeli su jednu, Vinarija Gerštmajer drugu, a restoran Darocz treću od tri iz OBŽ!
turizam gerštmajer darocz ribarski dani

Prosječna potrošnja gosta na kontinentu je 119 eura, dok je na obali 94 eura po danu – istaknuo je ministar Cappelli na svečanoj dodjeli nagrada Suncokret ruralnog turizma Hrvatske.

No, krenimo redom… U našu županiju stigle su 3 nagrade! Kopačevski Ribarski dani uzeli su jednu, Vinarija Gerštmajer drugu, a restoran Darocz treću od tri iz OBŽ!

Više od 150 nominiranih u sedam kategorija, četrdesetak nagrada, veliki Zlatni Suncokret, prezentacija vrhunskih proizvoda – predstavljen je veliki turistički potencijal ruralnog prostora.

Naime, šampion sedmog Suncokreta ruralnog turizma Hrvatske za 2019. je Roxanich Wine & Heritage Hotel iz Motovuna. Dobitnik je Zlatnog suncokreta, koji se drugu godinu dodjeljuje u najvećoj akciji u ruralnom turizmu kojom se promoviraju tradicijski sadržaji, povezuju najznačajniji projekti, proizvođači, događaji i zanimljivosti, čuva se izvornost i stvaraju novi proizvodi. Uz šampionsku titulu dodijeljene su Zlatne, Srebrne i Brončane povelje i Posebna priznanja u sedam kategorija: Turistička seljačka gospodarstva, Poduzetnici u ruralnom turizmu, Ruralno-turistički projekti, Ruralno-turističke manifestacije, Tradicijska ruralna gastronomija, Vinski turizam te Zaštićene i marketinške oznake.

Na natječaj Suncokret ruralnog turizma do ljeta je pristiglo 150 prijava iz gotovo svih dijelova Hrvatske, a o najboljima svake godine odlučuje komisija sastavljena od stručnjaka u turizmu.

Kategorija „Ruralno-turističke manifestacijePosebno priznanje za tradicijsku manifestaciju: Ribarski dani Kopačevo, Kopačevo

Tradicijska gastronomijaZlatna povelja: Vardarčanka d.o.o. Restoran Darocz, Vardarac

Kategorija „Vinski turizam“Srebrna povelja: Obiteljska vinarija Gerštmajer, Zmajevac

Tekst: Lollipop PR, Foto: Facebook

Facebook Comments