29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Đakovčanin primljen u osječku bolnicu zbog sumnje na koronavirus!

1 min read
U izolaciji je, a prvi rezultati testova su negativni. S obzirom da je on dobro, ako rezultati idućih testova budu negativni, planiramo ga uskoro otpustiti - rekli su iz bolnice u Osijeku
bolnica kbc osijek

Muškarac u bolnici u Osijeku jest pod sumnjom da je zaražen koronavirusom, potvrdio nam je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak. Jučer je testiran nekoliko puta, i nalaz još nije zaključen, kaže Capak – piše 24sata.hr.

Osječka je bolnica spremna za virus, kaže Capak. 

– Bolesnik je desetog dana po povratku iz Kine dobio temperaturu jednokratno 38 stupnjeva i postupili smo po pravilima struke. Kolege iz obiteljske medicine su ga najavili i uputili u bolnicu. Mi smo ga primili. On je sad dobro, nema temperaturu i bez poteškoća. U izolaciji je, a prvi rezultati testova su negativni. S obzirom da je on dobro, ako rezultati idućih testova budu negativni, planiramo ga uskoro otpustiti – rekli su iz bolnice u Osijeku – zaključuje 24sata.hr, a više čitajte OVDJE.

Rezultati se očekuju večeras, vele iz bolnice. Zacjelo oko 19 sati. Prvi rezultat je bio negativan, očekuje se uskoro i drugi rezultat, a nakon čega bi pacijent mogao uskoro kući, ukoliko se povrdi da nema koronavirus. Ukoliko ima koronavirus, ostaje u KBC Osijek.

Danas nema cijeli dan povišenu temperaturu.

Postupak osječke bolnice, hospitalizacija i testovi, svjedoče ozbiljnosti pristupnja – vele iz bolnice, odnosno u video zapisu govori prof.prim.dr.sc. Ljiljana Perić, dr.med. predstojnica Klinike za infektologiju

Pacijent ima 26 godina i hrvatski je državljanin. Dolazi iz Đakova, navodi se.

Foto: Facebook

Facebook Comments