22. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Detaljno o vremenu danas: Upozorenje za Osijek stoji, ali temperatura ipak do 14 stupnjeva

2 min read
Jutarnja temperatura zraka uglavnom od 7 do 10 stupnjeva, a najviša dnevna od 14 do 17 °C, no prema večeri osjetno hladnije.
oluja upozorenje grmljavina oblaci

Prognoza vremena danas za istočnu Hrvatsku izgleda ovako…

U prvom dijelu dana promjenljivo i toplo, lokalno moguće uz poneku kap kiše. U rano poslijepodne sa sjeverozapada jače naoblačenje s kišom koja će lokalno biti izražena i praćena grmljavinom, uglavnom u Posavini.

Navečer postupan prestanak oborine. Umjeren do jak jugozapadni vjetar sredinom dana i poslijepodne će okrenuti na sjeverozapadni i sjeverni. Jutarnja temperatura zraka uglavnom od 7 do 10 stupnjeva, a najviša dnevna od 14 do 17 °C, no prema večeri osjetno hladnije.

Istovremeno, izdano je i upozorenje za osječku regiju…

Vrijedi od 04.02.2020 09:00:00 do 04.02.2020 23:59:59 | Stupanj pripravnosti: Narančasto – Olujni udari sjeverozapadnjaka. Najjači udari vjetra 65-110 km/h – BUDITE SPREMNI na poremećaje, oštećenja konstrukcija i rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Moguć je prekid prometa i prekid opskrbe električnom energijom.

Jednako tako, kada su u pitanju kiša i grmljavina, upozorenje je – žuto.

Vrijedi od 04.02.2020 12:00:00 do 04.02.2020 20:00:00 | Stupanj pripravnosti: Žuto – Mjestimice mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom, osobito u Posavini. Lokalno postoji mogućnost i za tuču. Vjerojatnost grmljavine 40-60 % – BUDITE NA OPREZU zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom.

Prognoza vremena za cijelu Hrvatsku kaže…

Pretežno oblačno, prijepodne još toplo. Mjestimice će biti kiše, osobito od sredine dana. Kiša lokalno izraženija i praćena grmljavinom, a uz zahladnjenje u gorju će prelaziti u snijeg i stvarati tanji snježni pokrivač. Prema večeri postupan prestanak oborine. Na kopnu umjeren do jak jugozapadni vjetar, u gorju s olujnim udarima, sredinom dana i poslijepodne u okretanju na sjeverozapadni i sjeverni. Na Jadranu će umjereno jugo i južni vjetar jačati, a popodne okretati na zapadni i sjeverozapadni, potom i na buru koja će mjestimice imati olujne udare. Najviša dnevna temperatura od 12 do 17 °C, no u unutrašnjosti prema večeri osjetno hladnije.

Foto: Pixabay (ilustracija) & DHMZ (screenshot)

Facebook Comments