28. svibnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Crveni križ danas mjeri tlak i šećer građanima u zgradi Županije!

1 min read
Akcija je dio programa obilježavanja Dana crvene haljine koji je usmjeren na prevenciju moždanog i srčanog udara kod žena u okviru projekta „Žene u crvenom“.
zgrada županije

Pozivamo vas na akciju mjerenja krvnog tlaka i razine šećera u krvi za građanstvo i zaposlenike Osječko-baranjske županije koja će se održati u četvrtak 6. veljače 2020. godine od 9.00 do 12.00 sati u prostorijama Osječko-baranjske županije, Županijska 4 – poziva Crveni križ zainteresirane, a što je zapravo sjajna lokacija i prilika, jer tu se, u toj zgradi, vrlo često ishoduju razne dozvole, ide u Poreznu upravu… 🙂

Akcija je dio programa obilježavanja Dana crvene haljine koji je usmjeren na prevenciju moždanog i srčanog udara kod žena u okviru projekta „Žene u crvenom“.

Naime, prema zadnjim istraživanjima, žene dva puta češće umiru od moždanog udara nego od karcinoma dojke, nedovoljno su osviještene po pitanju čimbenika rizika i mogućnostima prevencije. Klinička slika i krajnji ishod teži su nego u muškog dijela populacije dok su određeni čimbenici rizika isključivo vezani uz ženski spol. Kroz navedeni projekt Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb Osječko-baranjske županije u suradnji sa svojim partnerima Upravnim odjelom za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije, Udrugom CEREBRO, Hrvatskim narodnim kazalištem, Gradskim društvom Crvenog križa Osijek i Školom primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek organizira brojne aktivnosti kojima se  potiče stanovništvo Osječko-baranjske županije na mjere prevencije cirkulacijskog sustava, s osobitim naglaskom na osvještavanje i informiranje žena – zaključuju iz Crvenog križa.

Foto: Google Street View

Facebook Comments