28. rujna 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osječki HSP u ofenzivi: Unikom poslao opomene na 0,01 kunu

2 min read
Poslije priopćenja 'po leđima' osječkog Vodovoda, HSP Osječko-baranjske županije danas se priopćenjem okomio i na Unikom.
unikom

Poslije priopćenja ‘po leđima’ osječkog Vodovoda, HSP Osječko-baranjske županije danas se priopćenjem okomio i na Unikom, odnosno račune i opomene koje je to osječko poduzeće poslalo korisnicima, ‘svakakve račune’ – tvrdi u potpisu Drago Marković ispred HSP-a OBŽ.

PRIOPĆENJE

Jučer i danas su Osječani dobili UNIKOM-ove račune za odvoz smeća za narednih šest mjeseci i to je za ovu gradsku firmu već značajan napredak jer su prošle godine kasnili puno više, pa su rokovi plaćanja već bili prošli. Pošteno je i priznati da su ove godine bar rokove plaćanja prilagodili rokovima dostave računa, što prošle godine nije bio slučaj.

Uz račune UNIKOM je dostavio obračun za drugu polovicu 2019. godine i na općoj uplatnici (UNIKOM ima svoje posebne uplatnice) obračunao dugovanja. Ima tu svakakvih računa, od kojih je jako veliki broj ispostavljen na iznose ispod jedne kune, a postoje oni i na 0,01 kuna.

UNIKOM je još jednom među Osječane unio nered, pomutnju i nepotrebno izazvao ljutnju korisnika svojih usluga. Ako znamo da su najtočnije platiše umirovljenici vjerojatno će biti u čudu kako to da ako su plaćali na vrijeme ipak imaju nekakve sitne obveze koje moraju platiti. Isto je i s onima koji imaju trajne naloge za plaćanje u poslovnim bankama, a dobili su obavijest o dugu koji je sitan ali imaju obvezu to platiti.

Apsurd je da su iznosi računa manji od troškova platnog prometa, neovisno o tomu plaća li ga korisnik ili UNIKOM. Unaprijed ne pristajemo na opravdanja UNIKOMA da Osječani to mogu učiniti besplatno, jer besplatnog nema. Mi smo, kao građani Osijeka zainteresirani da se našim novcima u UNIKOM-u gospodari na najbolji mogući način.

Stava smo da su ove beznačajne dugove mogli pripisati na prvu uplatnicu za siječanj, a korisnicima samo poslati obavijest o tomu, te njima i UNIKOM-u uštedjeti i vrijeme i novac – zaključuje se priopćenjem HSP-a.

Foto: Google Street View (screenshot)

Facebook Comments