22. ožujka 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Vučici u Osijeku, ‘odbjegloj nevjesti’, mužjak stiže skoro za Valentinovo!?

1 min read
Mužjak iz Stockholma, imenom Voldemort, dolazi k svojoj Bellatrix (likovi iz Harry Pottera opa.a.), kako je osječka vučica dobila ime, preko Češke.
vuk vučica torta

‘Svadbena zvona se čuju u osječkom Zoološkom vrtu! Za oko 7-8 dana, manje vjerojatno na Valentinovo, odnosno Dan zaljubljenih, ali svakako koji dan poslije, u osječki ZOO mogao bi doći mužjak vuka iz Švedske, ‘ženik’ kojim bi se nastavila vrsta u Osijeku.

Mužjak iz Stockholma, imenom Voldemort, dolazi k svojoj Bellatrix (likovi iz Harry Pottera opa.a.), kako je osječka vučica dobila ime, preko Češke.

– Bit će to vezani transport, preko Češke. Tako da će to potrajati dan, dva. A i Stockholm može promijeniti termin prijevoza. Sada stvari stoje tako da mužjak kreće za Osijek 13. veljače – poručio nam je iz Unikoma, poduzeća koje ravna zoološkim vrtom, Vjeran Marijašević, glasnogovornik.

Podsjećamo kako je vučica u Osijek stigla iz Zagreba, a potom pobjegla iz ZOO vrta prije ‘udaje’ i da su ju sve službe na terenu hvatale po Baranji, da bi najzad ‘dolijala’ poslije par dana uz granicu s Mađarskom, tik uz ‘Orbanovu žicu’.

Spajanje vuka i vučice ne znači ujedno i ‘ljubav na prvi pogled’. Kako nam govore, potrebno je neko vrijeme da se dogodi ‘klik’ između Voldemorta i Bellatrix, ‘kemija’…

Inače, vučica se od povratka osjeća dobro, sjajno štoviše. Živi, jede, spava… u 6.000 četvornih metara nastambe 🙂

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments