29. rujna 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osječki policajac: Volonter HGSS-a, instruktor ronjenja i 26. veleslalomaš u MUP-u

2 min read
U policiji, u kojoj kao policijski službenik, radi 10 godina, radio je i na poslovima temeljne i kriminalističke policije.
mario markioli pu obž (9)

Vrlo često kada se na nacionalnoj razini odvijaju natjecanja javnih službi, nastupi osječkih ‘aduta’ često ‘prođu ispod radara’. Stoga smo, saznavši za skijašku utrku policajaca, kontaktirali osječku PU u potrazi za lokalnim šampionom, osobom koja iz ravničarskog kraja ‘dere’ u veleslalomu. I naravno da ga Osijek ima! On je – policajac Mario Markioli!

Na zagrebačkom Sljemenu održana  je ovog tjedna 8. međunarodna skijaška utrka Ministarstva unutarnjih poslova. Tradicija održavanja ovog skijaškog natjecanja započela je ’13. godine, kada je održana prva utrka Pedesetak skijašica i skijaša, zaposlenika Ministarstva unutarnjih poslova, pokazalo je svoju spretnost u veleslalomu. Ove godine, uz predstavnike MUP-a RH, u utrci su sudjelovali i policijski službenici iz osam europskih zemalja: Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Mađarske, Poljske, Sjeverne Makedonije i Slovenije. Na natjecanju je sudjelovalo 47 policijskih službenica i službenika, od kojih je 11 natjecatelja bilo iz Republike Hrvatske. Policajci su dokazali kako nisu samo dobri u obavljanju policijskog posla, već i kao vrhunski sportaši.

A na spomenutoj utrci sudjelovao je i policijski službenik Interventne jedinice policije Osijek Policijske uprave Osječko–baranjske Mario Markioli. Između 47 natjecatelja, policijski službenik Markioli zauzeo je 26. mjesto.

– Zbog vremenskih prilika staza je bila ledena, uvjeti za skijanje pomalo ekstremni, međutim, organizacija natjecanja bila je odlična – ističe policajac Markioli, dodajući…

– Uz druženje s kolegama iz susjednih zemalja i Europe i stjecanje novih poznanstava, bila je ovo prilika i za razmjene iskustava te dogovaranje moguće suradnje na području skijanja – nastavio je Markioli.

Policajac Markioli do sada je sudjelovao na brojnim natjecanjima i to četiri puta na natjecanju za najspremnijeg pripadnika oružanih snaga „Memorijal bojnik Davor Jović – Prvi za Hrvatsku” i jednom na natjecanju „Memorijal Šimo Đamić” – natjecanje za najspremnijeg policijskog službenika.

U policiji, u kojoj kao policijski službenik, radi 10 godina, radio je i na poslovima temeljne i kriminalističke policije.

U slobodno vrijeme, već godinu dana, volontira u Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja kao instruktor ronjenja za spašavanje.

Foto: PU OBŽ

Facebook Comments