28. svibnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO: Preradio kamion! Uhvaćen s 55.000 kutija cigareta

1 min read
Daljnjim pregledom teretnog prostora otkrivena je veća količina cigareta u kartonskim kutijama.
kamion 55.000

Jučer 17. veljače, oko 11,30 sati, na Međunarodni cestovni granični prijelaz Erdut, pristupio je četrdeset petogodišnji državljanin Republike Srbije kao vozač teretnog i priključnog vozila registarskih oznaka Republike Srbije.

Nakon obavljanja granične kontrole, policijski službenici Postaje granične policije Dalj pristupili su drugoj liniji granične kontrole te su uz suradnju s djelatnicima carine obavili pregled teretnog dijela kamiona i gdje su zamijetili preinake na priključnom vozilu.

Daljnjim pregledom teretnog prostora otkrivena je veća količina cigareta u kartonskim kutijama. Naknadnim pregledom kartonskih kutija utvrđeno je da je vozač pokušao u Republiku Hrvatsku prokrijumčariti više od 55 000 kutija raznih vrsta cigareta bez nadzornih markica.

Policijski službenici kriminalističke policije Policijske uprave osječko-baranjske i Postaje granične policije Dalj uhitili su počinitelja i predali pritvorskom nadzorniku zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Izbjegavanje carinskog nadzora“. Materijalna šteta se procjenjuje na iznos od oko dva milijuna kuna.

Foto: PU OBŽ

Facebook Comments